MPWGR2024: Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων και ο ρόλος της γυναίκας στον κλάδο

MPWGR2024: Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων και ο ρόλος της γυναίκας στον κλάδο
.
Οι τελευταίες τάσεις του real estate στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και τη θέση της γυναίκας στον κλάδο.

Τις τελευταίες τάσεις του real estate στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και τη θέση της γυναίκας στον κλάδο συζήτησαν η Τερέζα Μεσσάρη, CFO/COO της PRODEA Investments συζητώντας με τον Τάσο Ζάχο, CEO/Editor in Chief του Fortune Greece, στο Most Powerful Women Summit 2024 που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

«Χρειάζεται να ξεπεράσουμε ορισμένα στερεότυπα όσοι παίρνουν αποφάσεις και οι γυναίκες να ξε-φοβηθούν. Κυρίως οι νέες γυναίκες πρέπει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να μπουν στο χώρο». «Πρέπει να είσαι επίμονη, να πιστεύεις πως μπορείς να κυνηγήσεις αυτό που αξίζεις. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να μην σε εμποδίζουν τα στερεότυπα» υπογράμμισε η ίδια.

Οικονομική ανισότητα

Για την οικονομική ανισότητα, η κ. Μεσσάρη είπε πως «στην Ελλάδα είμαστε καλά, υπάρχει στο εξωτερικό κυρίως όχι στην ελληνική αγορά».

Πρέπει οι γυναίκες να έχουν ένα σύστημα, ένα πλαίσιο στήριξης για τη ζωή που τους ταιριάζει, για τη ζωή που θέλουν να κάνουν.

Αγορά ακινήτων

Μιλώντας για την αγορά του real estate, η κ. Μεσσάρη ανέφερε πως στην Ελλάδα τα πράσινα «γραφεία» και γενικότερα οι γραφειακοί χώροι καταγράφουν υψηλή ζήτηση.

Η νέα τάση στον κλάδο είναι η στενή συνεργασία με τους μισθωτές των ακινήτων, για μια διαρκή συνεργασία των δύο πλευρών.

Δίνεται έμφαση στο wellness των εργαζομένων, να μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν από κάθε χώρο, «πάμε σε ένα μοντέλο στο χώρο των γραφείων».

Επενδύσεις στην Ελλάδα

Η κ. Μεσσάρη ανέφερε πως τα περισσότερα έργα στη χώρα μας είναι από ελληνικές εταιρείας, με την ίδια να σημειώνει πως «δεν ξέρω κατά πόσο η ελληνική αγορά έχει μεγάλο βάθος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Σε σχέση με τον κλάδο του τουρισμού, η κ. Μεσσάρη είπε πως «χρειάζεται συνεργασία του τουριστικού κλάδου με θεσμικούς “παίχτες» του real estate».

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας, η κ. Μεσσάρη είπε πως τα πράσινα γραφεία, logistics και hospitality βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της PRODEA Investments.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: