Νέα διαδικτυακή πύλη της Τράπεζας Πειραιώς για τη λίμνη Στυμφαλίας

Νέα διαδικτυακή πύλη της Τράπεζας Πειραιώς για τη λίμνη Στυμφαλίας

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE-Stymfalia στοχεύει στην προβολή του φυσικού και του πολιτιστικού πλούτου της λίμνης.

Το νέο ευρωπαϊκό πρωτοποριακό πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς LIFE-Stymfalia, ανοίγει τις διαδικτυακές του πύλες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ιστοσελίδα www.lifestymfalia.gr δημιουργήθηκε με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προβάλλει τον φυσικό και του πολιτιστικό πλούτο της λίμνης Στυμφαλίας, καθώς και αναλυτική περιγραφή των δράσεων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος για την αποκατάσταση και προστασία της περιοχής.

Το πρόγραμμα LIFE-Stymfalia που συντονίζει η Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο ίδρυσε και λειτουργεί το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, τον Δήμο Σικυωνίων, την ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ, την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Σκοπός του προγράμματος είναι η αποκατάσταση της λίμνης Στυμφαλίας και η μακροχρόνια προστασία και διαχείρισή της, μέσω της συστηματικής αναχρηματοδότησης που θα εξασφαλίζεται από την αξιοποίηση της βιομάζας των καλαμιών. Με αυτό τον τρόπο το LIFE-Stymfalia συνδυάζει την προστασία της φύσης με την επιχειρηματικότητα. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην εύρεση πρακτικών λύσεων στο ζήτημα της διαχείρισης και χρηματοδότησης των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Τρ. Πειραιώς: Αποπλήρωσε τις προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου

Πειραιώς: Αποκτά δάνεια και τίτλους 325 εκατ. ευρώ μετά τη συμφωνία με MIG

Μ.Σάλλας: Η τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα stress tests