Νέα δημοσκόπηση: Ντέρμπι για δύο στη ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Ντέρμπι για δύο στη ΝΔ

Τι ποσοστά συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ δύο μέρες πριν τις κάλπες. 

Δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της ΝΔ, νέα δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για το site του «Eλεύθερου Τύπου» δείχνει μάχη ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, προβάδισμα έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε όσους δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, αλλά μειωμένο σε σχέση με τις άλλες μετρήσεις.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με 33,54% και ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 30,2%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 19,7% ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης 10,54%.

Σε όσους δήλωσαν ότι έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 28,1% έναντι 27,9% που συγκεντρώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με 21,4% και ο κ. Γεωργιάδης με 9,9%.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων και στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 28,5%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 24,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,5% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 9,9%.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας στις κεντρικές ομιλίες τους κάλεσαν τους πολίτες σε μαζική προσέλευση στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής ενώ όσοι θέλουν να ψηφίσουν θα πρέπει να υπογράψουν σχετική «αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους».