Νέος καύσωνας προ των πυλών: Η πρόβλεψη για όλη την εβδομάδα

Νέος καύσωνας προ των πυλών: Η πρόβλεψη για όλη την εβδομάδα
A man wearing a hat is cooling down with a bottle of cold beverage and water from the fountain. Heatwave "Cleon" in Greece. Daily life scene with local people and tourists passing in front of the famous Syntagma square fountain and the Greek Parliament while they try to cool off with water from it and shadow under the trees as temperatures rise and exceed 40° degrees Celsius. Athens, Greece on July 15, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Πού θα φτάσει η θερμοκρασία στους 39 με 40 βαθμούς.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα αριθμητικά και κλιματικά μοντέλα, η περίοδος από 17 έως 23 Ιουνίου θα είναι η πιο ζεστή, χωρίς όμως οι θερμές ημέρες να φτάνουν σε επίπεδα καύσωνα. Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει ότι ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αναφέρει ότι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτήν την εβδομάδα θα είναι το ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο. Παράλληλα, οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα παραμείνουν εξασθενημένοι, ενώ κυρίως στα δυτικά η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα λίγων μπόρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί από 33 έως 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και από 32 έως 34 βαθμούς στα νησιά. Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Όπως επισημαίνει και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, από την Παρασκευή το θερμόμετρο θα δείξει κατά μέσο όρο 38 βαθμούς, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να ανέβει στους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και στην Κρήτη σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 37 με 38 κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: