Ο Έλληνας αλλάζει κινητό στην τριετία

Ο Έλληνας αλλάζει κινητό στην τριετία
Photo: pixabay.com
Η τεχνητή νοημοσύνη, η βελτιωμένη εμπειρία και η αγορά κινητών τηλεφώνων που θα κλείσει στα 800 εκατ. ευρώ.

Ο Έλληνας είναι εξαρτημένος από το κινητό του, παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και αλλάζει κινητό οριακά στην τριετία δείχνοντας μια τάση να πηγαίνει στις πιο premium συσκευές που του προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις. Χρησιμοποιώντας το ακόμη και ως εργαλείο δουλειάς, δίνει έμφαση στην υψηλή ανάλυση εικόνας, όσον αφορά τις φωτογραφίες και τα βίντεο, ενώ εντυπωσιάζεται από εκείνα τα κινητά που έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν στις λειτουργίες τους την τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως επεσήμανε ο Αριστείδης Παρασκευόπουλος, Head of MX της Samsung, η αγορά αναμένεται να κλείσει το 2023 με τζίρο στα 800 εκατομμύρια ευρώ και αριθμό τεμαχίων στα 2 εκατομμύρια συσκευές. «Τα κινητά έγιναν πια αναπόσπαστα εργαλεία για την εργασία μας. Το 2023 η αγορά ανέβηκε πάνω από 15% και αυτή η άνοδος είναι κάτι που οφείλεται στις αλλαγές που συντελέστηκαν μέσα στην πανδημία, όπου ο κόσμος κλεισμένος στο σπίτι κατανάλωνε και παρήγαγε περισσότερο περιεχόμενο. Από το 2019 οι καταναλωτές θέλουν μια καλύτερη συσκευή και προτιμούν να επενδύσουν χρήματα σε κάτι που θα τους προσφέρει ευχαρίστηση σε επίπεδο εμπειρίας. Τα τεμάχια έχουν αυξηθεί οριακά σε σχέση με το 2022, αλλά μιλάμε πλέον για ακριβότερες συσκευές» ανέφερε κατά την παρουσίαση της νέας σειρά Galaxy S με ΑΙ χαρακτηριστικά που μεταμορφώσουν τον τρόπο που επικοινωνούμε και δημιουργούμε.

Σχολιάζοντας τη χρήση έξυπνων κινητών από παιδιά και εφήβους, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για τον αριθμό των χρηστών, όμως τόνισε πως χρησιμοποιούν ακριβότερες συσκευές συγκριτικά με το παρελθόν τις οποίες αποκτούν από τους γονείς που τις αντικαταστούν με νέα μοντέλα.

«Στην Ελλάδα είμαστε leaders με μερίδιο αγοράς πάνω από 40% και θέλουμε ιδανικά το ηλικιακό γκρουπ στα smartphones να ξεκινά από τα 24 έτη. Δεδομένου ότι εργάζονται και έχουν αγοραστική δύναμη, αλλά και τεχνολογικές γνώσεις, είναι μια κατηγορία που καταγράφει δυναμική και μας ενδιαφέρει».

Ο κ. Παρασκευόπουλος πρόσθεσε πως, παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν προσπαθήσει αρκετές νέες εταιρείες να εισέλθουν και να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά, δεν τα κατάφεραν. «Όσον αφορά το αξιακό κομμάτι, αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα 3 μεγάλα brands που κατέχουν σχεδόν το 95% της πίτας, όταν παλαιότερα ήταν τα διπλάσια σε αριθμό».

Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν τη μεταφορά των συσκευών στα σημεία πώλησης στην Ευρώπη, τόνισε πως τα κινητά έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς και μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΑΙ στα χέρια μας

Όραμα του Κορεατικού τεχνολογικού κολοσσού είναι η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους ανθρώπους να έχουν πιο άνετη και διαισθητική επαφή με τις συσκευές τους. Από την εποχή του ίντερνετ, έχουμε περάσει στην εποχή της κάμερας και του AI με τον χρήστη να απολαμβάνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία και ταυτόχρονα την υψηλότερη ποιότητα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του Galaxy S 24 είναι ότι καταργείται πλέον το γλωσσικό εμπόδιο, παρέχονται νέοι τρόποι αναζήτησης περιεχομένου και ουσιαστικά η εν λόγω συσκευή σηματοδοτεί την επόμενη δεκαετία ανάπτυξης δυνατοτήτων ΑΙ.

Ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο γίνεται αμφίδρομη μετάφραση φωνής και κειμένου. Δηλαδή έστω ότι είναι δύο συνομιλητές διαφορετικών εθνικοτήτων, ο καθένας θα μπορεί να μιλάει στη γλώσσα του και ο συνομιλητής του θα ακούει ταυτόχρονα το μήνυμα μεταφρασμένο στη δική του. Προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε 13 γλώσσες με τα αγγλικά και τα κορεατικά να είναι προ-εγκατεστημένα στη συσκευή.

Υπάρχει επίσης το Tone Tweak που σημαίνει στην πράξη ότι αν εσείς θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα και δεν είστε σίγουροι για το ύφος γραφής, με το που το συντάξετε, σας παρέχονται προτάσεις για το πώς θα έπρεπε να είναι εάν επρόκειτο να το γράψετε σε φίλους, συνεργάτες ή να το ανεβάσετε ως post στα social media.

Για τους λάτρεις της οδήγησης που αγχώνονται μη χάσουν πολύτιμο χρόνο και δεν απαντήσουν σε σημαντικά μηνύματα και e-mails ενόσω βρίσκονται προσηλωμένοι στο τιμόνι, το android auto θα συνοψίζει κάποια από τα μηνύματά μας και θα μας απαλλάσσει από τη συσσωρευμένη αλληλογραφία.

Για όσους βρίσκονται συχνά σε meetings και πρέπει να κρατάνε τα … πρακτικά, υπάρχει το Transcript assist που καταγράφει παράλληλα όλες τις φωνές που ακούγονται στο δωμάτιο – πχ ομιλητής 1, 2 κ.α. – και εκτός από την απομαγνητοφώνηση, γίνεται και σύνοψη περιεχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα βγάζεις εξαιρετικές φωτογραφίες

Τέλος στις θολές και πιξελιασμένες φωτογραφίες. Με επιπλέον 50MP ο αισθητήρας μεγαλώνει κατά 60% και έτσι έχουμε πιο ζωντανά χρώματα, ακόμη και σε περίπτωση χαμηλού φωτισμού.

Θα υπάρχουν edit suggestions ώστε να προβαίνουμε στις απαραίτητες βελτιώσεις σε μια εικόνα και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με το τράβηγμα της φωτογραφίας, η συσκευή αυτόματα θα διαγράφει αντανακλάσεις αντικειμένων, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα ρετούς χωρίς απαραίτητη χρήση ιντερνετ. Τέλος, ο χρήστης θα μπορεί να κυκλώσει με πενάκι ή με το δάχτυλο ένα σημείο για να έχει περισσότερη πληροφορία.

Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης πρόκειται για την πρώτη συσκευή που θα έχει τιτάνιο και είναι πιο ανθεκτική σε γρατσουνιές και χτυπήματα. Η εκτίμηση και ο στόχος είναι η πώληση αρκετών δεκάδων χιλιάδων κομματιών στην ελληνική αγορά, ενδεχομένως και 6ψηφιο νούμερο. Το κινητό βγαίνει σε μαύρο, γκρι, βιολετί και κίτρινο και το 25% αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: