O Έλληνας πίσω από τη μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης εισιτηρίων

O Έλληνας πίσω από τη μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης εισιτηρίων

Ο Χριστόφορος Τσακαλάκης είναι η «κινητήριος δύναμη»  της πρώτης εταιρείας μεταπώλησης εισιτηρίων στο κόσμο, της StatHub. 

Έλληνες επιχειρηματίες πρωτοστατούν και στον κλάδο της μεταπώλησης εισιτηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς έχουν αναλάβει διοικητικές θέσεις σε μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες. Ο Χριστόφορος Τσακαλάκης είναι, από το 2007, πρόεδρος της StubHub, της πιο ισχυρής επιχείρησης του κλάδου στην Αμερική, ενώ ασκεί παράλληλα τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της eBay Tickets. Θεωρείται δε ως ο άνθρωπος που οδήγησε τη StubHub στην πρώτη θέση του τομέα της μεταπώλησης εισιτηρίων στον κόσμο.

Γεννημένος στο Σικάγο από Έλληνες γονείς σπουδάζει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως σύμβουλος στην εταιρεία Bain & Company σε Βοστώνη και Λονδίνο. Η επαφή με το ηλεκτρονικό εμπόριο έγινε το 1996, όταν μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο. Το 2003 εντάχθηκε στο οργανόγραμμα της εταιρείας eBay ως στέλεχος της eBay Marketplaces και κατά τη διάρκεια της παραμονής του η βάση συνδρομητών των eBay Stores αυξήθηκε από 50.000 σε πάνω από 260.000.

Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις και το όνομά του φιγουράρει τα τελευταία χρόνια σε λίστες γνωστών οργανισμών και ΜΜΕ. Αρκεί να αναφέρουμε πως για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2011 και το 2012, ήταν στη λίστα του Sports Business Journal με τους 50 πιο σημαντικούς ανθρώπους στις αθλητικές επιχειρήσεις ενώ το 2012 και το 2013 βρέθηκε στη λίστα «Power 100» του Billboard με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για το 2012 και το 2013. Επίσης η Huffington Post τον συμπεριέλαβε στη λίστα Sports Game Changer για το 2010 και το 2011.

Η δράση του κυρίου Τσακαλάκη δεν περιορίζεται στην StubHub και την eBay Tickets. Είναι , μεταξύ άλλων, μέλος της Οργάνωσης Νέων Προέδρων (Young Presidents Organization) καθώς και στο διοικητικό συμβούλιο του τμήματος Bay Area της American Heart Association.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πως μέσω του eBay Tickets θα πωλούνται και θα αγοράζονται εισιτήρια συναυλιών που θα διοργανώνει η ίδια η StubHub. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πέντε διαφορετικές παραστάσεις.

Όσο για την EBay Inc. τα οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισε σε επίπεδο ά τριμήνου ήταν απογοητευτικά. Κατέγραψε απώλειες ύψους 2,3 δισ. δολαρίων ή 1,82 δολαρίων ανά μετοχή, σε σύγκριση με κέρδη 667 εκατ. έναν χρόνο πριν. Στην επίσημη ανακοίνωσή της η EBay ανέφερε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν από μία “διακριτή φορολογική επιβάρυνση” των 3 δισ. χωρίς την οποία θα μπορούσε να είχε κέρδη 70 σεντς στη μετοχή.

Περίπου το 41% των συνολικών εσόδων της Ebay και το 36% των κερδών της οφείλονται στην PayPal, την οποία η αμερικανική ιστοσελίδα ηλεκτρονικών δημοπρασιών και αγοραπωλησιών προϊόντων και υπηρεσιών εξαγόρασε το 2008 έναντι του ποσού των 1,5 δισ. δολαρίων. Σήμερα η αξία της PayPal ξεπερνά τα 40 δισ. δολάρια, περισσότερο από το ήμισυ της χρηματιστηριακής αξίας της μητρικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: 

Η Ελληνο-αμερικανίδα που «σάρωσε» τον κόσμο της μόδας

Τι σχέση έχει η αποκαλυπτική δημοσιογραφία με το e-Bay;

Με τα φτερά της Airtickets