Ο Έλον Μασκ υπόσχεται να αλλάξει το Grok για να μην είναι τόσο… αριστερό όπως το ChatGPT

Ο Έλον Μασκ υπόσχεται να αλλάξει το Grok για να μην είναι τόσο… αριστερό όπως το ChatGPT
ANKARA, TURKIYE - NOVEMBER 7: In this photo illustration, Elon Musk's photo is displayed in front of Grok logo on a phone screen, in Ankara, Turkiye on November 7, 2023. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
«Λαμβάνουμε άμεσα μέτρα για να μετατοπίσουμε προς την πολιτική ουδετερότητα», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι αναλαμβάνει άμεσα δράση για να καταστήσει το AI chatbot του, Grok, πιο πολιτικά ουδέτερο, αφού φάνηκε να εκφράζει πολιτικές απόψεις παρόμοιες με αυτές του ChatGPT.

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε σε μια ανάρτηση στο Χ του ερευνητή David Rozado, στην οποία ανέφερε ότι τα chatbots είχαν παρόμοιες πολιτικές απόψεις σύμφωνα με το Political Compass Test. Το διαδικτυακό τεστ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ερωτήσεις, χρησιμοποιείται για να καταγράψει τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός ατόμου κατά μήκος δύο αξόνων: από αριστερά προς τα δεξιά για την οικονομική πολιτική και από αυταρχικός προς ελευθεριακός για την κοινωνική πολιτική, σύμφωνα με το Insider.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον Rozado, το ChatGPT της OpenAI και το Grok της xAI έδωσαν παρόμοια αποτελέσματα: Αριστεροί και ελευθεριακοί.

«Λαμβάνουμε άμεσα μέτρα για να μετατοπίσουμε το Grok προς την πολιτική ουδετερότητα», τόνισε ο Μασκ

Βέβαια, σε επόμενη ανάρτηση ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι το τεστ δεν ήταν ακριβές φαινόταν ακριβές. «Ορισμένες από τις ερωτήσεις είναι εντελώς γελοίες», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: