Ο Jay-Z κήρυξε τον «πόλεμο» στους κολοσσούς του music streaming

Ο Jay-Z κήρυξε τον «πόλεμο» στους κολοσσούς του music streaming

Στο πλευρό του διάσημου ράπερ βρίσκονται μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής των ΗΠΑ, που στηρίζουν τον νέο ανταγωνιστή του Spotify και του Beats.

O Jay-Z εγκαινίασε τη Tidal, τη δική του υπηρεσία music streaming που έρχεται να ανταγωνιστεί τους γίγαντες του χώρου, Spotify και Beats.

Κατά την παρουσίασ της νέα υπηρεσίες στάθηκαν στο πλευρό του γνωστού ράπερ μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του Beyoncé, η Alicia Keys, ο Chris Martin των Coldplay, η Nicki Minaj, η Rihanna, ο Kanye West και ο Deadmau5. Όλοι τους είναι επενδυτές της νέας προσπάθειας.

Το Tidal δεν περιέχει διαφημίσεις και η μηνιαία συνδρομή για τη βασική έκδοση θα είναι, σύμφωνα με το Variety, στα 9,99 δολάρια. Η συνδρομή για την υψηλής ανάλυσης εκδοχή της υπηρεσίας, που θα ονομάζεται Tidal HiFi, θα κοστίζει 19,99 δολάρια το μήνα. Οι χρήστες της νέας υπηρεσίας θα έχουν πρόσβαση σε 25 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια και 75.000 βιντεοκλίπ.

Ο Jay-Z αγόρασε τον προηγούμενο Ιανουάριο την εταιρεία ASPIRO, έναντι 56 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Tidal ήταν μια από τις εκδοχές των υπηρεσιών της music streaming της ASPIRO, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής στις σκανδιναβικές χώρες.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη υπηρεσία και μια καλύτερη εμπειρία τόσο για τους οπαδούς όσο και για τους καλλιτέχνες», ανέφερε η Alicia Keys, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρα της νέας υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. «Πιστεύουμε πως ενδιαφέρει του πάντες -fans, καλλιτέχνες και τη βιομηχανία σαν σύνολο- να διατηρήσουμε την αξία της μουσικής και να διασφαλίσουμε μια υγιή και εύρωστη βιομηχανία για τα επόμενα χρόνια.»

Πέρα από τους παρευρισκόμενους, η λίστα των επενδυτών του Tidal περιλαμβάνει τους Usher, Μαντόνα, Arcade Fire, Daft Punk, Calvin Harris και τον πρώην κιθαρίστα και τραγουδιστή των White Strips, Jack White.

H νέα προσπάθεια του Jay-Z αναμένεται, πάντως, να αντιμετωπίσει έναν σκληρό ανταγωνισμό. Σύντομα, μάλιστα, θα βρει απέναντί της έναν νέο αντίπαλο· αυτόν της Apple, η οποία μετά την εξαγορά του Beats τον προηγούμενο Μάιο, ετοιμάζεται να παρουσιάσει σύντομα μια ανανεωμένη υπηρεσία στον χώρο του music streaming.