O Κώστας Καραμανλής δίνει σήμα για τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ

O Κώστας Καραμανλής δίνει σήμα για τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ

Θα έχει συνάντηση μαζί του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης το απόγευμα.

Συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή αναμένεται να έχει το απόγευμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να μη συμφωνεί με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες για εκλογή νέου αρχηγού, καθώς υποστηρίζει ότι το κόμμα έπρεπε να σταθεί συντεταγμένα απέναντι στα σκληρά μέτρα που θα έρθουν.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αν τελικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος ή θα επιμείνει στην αρνητική στάση που έχει μέχρι σήμερα.

Πιέσεις ασκούνται από βουλευτές και στελέχη του κόμματος προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα. Κάποιοι άρχισαν να συγκεντρώνουν και υπογραφές στήριξης με στόχο να μεταπείσουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος, καθώς διαφωνεί με την εκλογική διαδικασία.

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης πιθανολογείται ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία, παρά τις αντιρρήσεις που έχει για την διαδικασία εκλογής από τη βάση, ωστόσο πολλά θα κριθούν στην σημερινή του συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό.