«Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας έντιμος άνθρωπος». Ρωσία, Ορμπάν και Σαλβίνι αποδοκιμάζουν την καταδίκη Τραμπ

«Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας έντιμος άνθρωπος». Ρωσία, Ορμπάν και Σαλβίνι αποδοκιμάζουν την καταδίκη Τραμπ
epaselect epa11380690 Former US President Donald Trump gestures to the media and the crowd outside of Trump Tower after a jury found him guilty on all 34 counts in his criminal trial in New York State Supreme Court in New York, New York, USA, 30 May 2024. Trump was found guilty on all 34 felony counts of falsifying business records related to payments made to adult film star Stormy Daniels during his 2016 presidential campaign. EPA/PETER FOLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κρεμλίνο, Ορμπαν και Σαλβίνι έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον πρώτο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που καταδικάζεται για την διάπραξη εγκληματικής πράξης.

Ελάχιστος έως μηδενικός ήταν ο διεθνής σχολιασμός της καταδικαστικής απόφασης κατά του Ντόναλντ Τραμπ που έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που καταδικάζεται για την διάπραξη εγκλήματος.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, απέφυγαν να σχολιάσουν την δικαστική απόφαση με το αιτιολογικό της αποφυγής σχολιασμού δικαστικών αποφάσεων και εν εξελίξει δικαστικών διαδικασιών.

Οι μοναδικές διεθνείς αντιδράσεις, όλες προς υποστήριξιν του Ντόναλντ Τραμπ, προέρχονται από το Κρεμλίνο, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και τον επίκεφαλής της ακροδεξιάς ιταλικής Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η καταδικαστική απόφαση δείχνει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες «χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα και παράνομα μέσα για να ξεφορτωθούν τους πολιτικούς αντιπάλους».

«Αν μιλάμε για τον Τραμπ, το γεγονός της απλής εξάλειψης, στην πραγματικότητα, πολιτικών αντιπάλων με όλα τα δυνατά μέσα, νόμιμα και παράνομα, είναι γεγονός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξέρω ότι ο Πρόεδρος @realDonaldTrump είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ως Πρόεδρος, έβαλε πάντα πρώτη την Αμερική, επέβαλε σεβασμό σε ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποίησε αυτόν τον σεβασμό για να οικοδομήσει ειρήνη. Ας βγάλει ο κόσμος την ετυμηγορία του τον Νοέμβριο! Συνεχίστε τον αγώνα κ. Πρόεδρε», έγραψε στο Χ ο εθνολαϊκιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν.

«Αλληλεγγύη και πλήρης υποστήριξη για τον @realDonaldTrump, θύμα δικαστικής παρενόχλησης και μίας πολιτικής δίκης. Στην Ιταλία, δυστυχώς μας είναι οικεία η εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος από την αριστερά, δεδομένων των επί σειρά ετών προσπαθειών για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων με ένδικα μέσα. Ελπίζω ότι ο Τραμπ θα νικήσει· θα είναι μία εγγύηση για μεγαλύτερη ισορροπία και ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη», έγραψε ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: