Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον τελικό του Australian Open

Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον τελικό του Australian Open
epa09713973 Stefanos Tsitsipas of Greece reacts during his men's semi final match against Daniil Medvedev of Russia at the Australian Open Grand Slam tennis tournament at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 28 January 2022. EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης «λύγισε» ξανά σε ματς της φάσης των ημιτελικών ενάντια στον Ρώσο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε ενάντια στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, καθώς ηττήθηκε με 3-1 σετ στον ημιτελικό του Australian Open με αποτέλεσμα το ταξίδι του να ολοκληρώνεται.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης «λύγισε» ξανά σε ματς της φάσης των ημιτελικών ενάντια στον Ρώσο, όπως στο τουρνουά της Σανγκάης το 2019.

Το πρώτο σετ

Ο Ρώσος πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού κράτησε το σερβίς του, πήρε το πρώτο σετ του ημιτελικού, καθώς μετά από 49 λεπτά αγώνα, επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο 4 στον κόσμο) με 7-6(5).

Ο Ελληνας πρωταθλητής, σέρβιρε πρώτος στο ματς και μέχρι και το όγδοο γκέιμ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους (4-4), με χαρακτηριστική ευκολία. Σ΄ εκείνο το σημείο και μετά από 34 κτυπήματα στον τέταρτο πόντο, ο Μεντβέντεφ έφθασε πολύ κοντά στο πρώτο break του αγώνα, προηγούμενος με 40-0, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός και κατάφερε να πάρει το γκέιμ, με μία εντυπωσιακή και πλούσια σε θέαμα, ανατροπή. Ο Ρώσος τενίστας ισοφάρισε εύκολα, ο Τσιτσιπάς τον… μιμήθηκε άμεσα και προηγήθηκε με 6-5, υποχρεώνοντας τον Ρώσο να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 6-6 και το πρώτο σετ κρίθηκε το tie break, όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-1, αλλά ο Μεντβέντεφ, αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και ικανότερος, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 1-0 στον ημιτελικό του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Το δεύτερο σετ

Μετά το πρώτο χαμένο σετ και υπό τις επευφημίες των Ελλήνων ομογενών, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ αποφασισμένος και «έσπασε» το σερβίς του Μεντβέντεφ στο πρώτο γκέιμ, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα. Στην συνέχεια, οι δύο τενίστες, κράτησαν το σερβίς τους, με τον Ελληνα πρωταθλητή να προηγείται 3-2. Ο Μεντβέντεφ αντέδρασε και κατάφερε να κάνει break στο έκτο γκέιμ, φέρνοντας το σετ «στα ίσα», ενώ αμέσως μετά, υπερασπίσθηκε το σερβίς του και προηγήθηκε με 4-3. Ο «Tsitsifast», όχι μόνο ισοφάρισε σε 4-4 χωρίς να χάσει πόντο, αλλά με νέο break στο σερβίς του Μεντβέντεφ, απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο και διατήρησε για να πάρει το δεύτερο σετ με 6-4, σε 37 λεπτά.