Ο Βαρουφάκης δεν ξέρει πως θα πληρώσει ΔΝΤ – ΕΚΤ

Ο Βαρουφάκης δεν ξέρει πως θα πληρώσει ΔΝΤ – ΕΚΤ

Η Ελλάδα καλείται να καλύψει χρηματοδοτικό κενό εννιά δισ. ευρώ.

«Το δημόσιο δεν αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα ρευστότητας αλλά θα έχει πρόβλημα να αποπληρώσει δάνεια του ΔΝΤ και ομόλογα της ΕΚΤ τώρα και τον Ιούνιο» είπε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «Δεν θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας του δημοσίου. Σε αυτό που θα έχουμε πρόβλημα και είναι δεδομένο, είναι στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ βασικά τώρα και της πληρωμής της ΕΚΤ τον Ιούλιο».

Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ το Μάρτιο και 7,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ για ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ακόμα πως το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας για την περίοδο των τεσσάρων μηνών που θα διαπραγματεύεται με τους εταίρους δεν έχει εξετασθεί ακόμα.

Επίσης διέψευσε τα σενάρια για δύσκολες σχέσεις με τον γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Συνεχίζω να λέω ότι από όλους τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, αισθάνομαι το μεγαλύτερο σεβασμό για τον Σόιμπλε. Όταν μιλά, μου αρέσει να τον ακούω και να διαφωνώ μαζί του».