Οργή Καραμανλή για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα

Οργή Καραμανλή για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλάει στην τηλεόραση, για το δημοψήφισμα της Κυριακής υπέρ του «Ναι», και την παραμονής της χώρας στην Ε.Ε, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μήνυμα του πρώην προέδρου της ΝΔ για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Δυσαρεστημένος από τον τρόπου που εξελίσσεται η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία φέρεται να είναι ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Όπως επισημαίνεται, ο πρώην αρχηγός του κόμματος εκφράζει την έντονη ενόχλησή του, καθώς κρίνει πως οι πολλές υποψηφιότητες βλάπτουν την εικόνα τους κόμματος και πως όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα έπρεπε να είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους από την αρχή.

Παρά το γεγονός πως ο Κώστας Καραμανλής αποφεύγει να εκφράσει δημόσια την προτίμησή του σε κάποιον υποψήφιο, είναι δεδομένο σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως είναι οργισμένος σχετικά με την απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να θέσει υποψηφιότητα. Όπως αναφέρεται, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε συζητήσει με τον Κώστα Καραμανλή το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του και ο πρώην αρχηγός του κόμματος είχε εκφραστεί αρνητικά. Ο κ. Καραμανλής θεωρεί αδιανόητο η ΝΔ να μην εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της στη Βουλή.

Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ επαναλαμβάνει σε συζητήσεις του με στελέχη του κόμματος πως κύριο μέλημα είναι η διατήρηση της ενότητας στο εσωτερικό της παράταξης.