Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στο κέντρο της Αθήνας

Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στο κέντρο της Αθήνας

Πάνω από 4.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βάθης.

Ως η μεγαλύτερη σε όγκο κινητοποίηση που έχουν πραγματοποιήσει οι αγρότες στην Αθήνα, χαρακτηρίζουν οι συμμετέχοντες το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθης με τις εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών να κάνουν λόγο για περισσότερα από 4.000 άτομα με τους συγκεντρωμένους να πραγματοποιούν πορεία προς το κοινοβούλιο.

Στο συλλαλητήριο, το «παρών» έδωσαν αγρότες από τη Βόρειο Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ συμμετέχει το ΠΑΜΕ, σωματεία από τον χώρο των εμποροϋπαλλήλων, των σιδηροδρομικών, των αστικών συγκοινωνιών, των κλωστοϋφαντουργών, της βιομηχανίας τροφίμων, φοιτητές της γεωπονικής, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γεωτεχνικοί οι οποίοι πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι στάση εργασίας. Επίσης, παραβρίσκονται αντιπροσωπείες των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Έλληνας αγρότης αλλάζει 

Νωρίτερα το πρωί, αντιπροσωπεία αγροτών με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, κατά την οποία, μεταξύ άλλων ζήτησαν το όριο συνταξιοδότησης για τις γυναίκες να διαμορφωθεί στα 55 και τα 60 για τους άντρες, να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και να μη γίνει καμία κατάσχεση σε αγρότες για ασφαλιστικές οφειλές. Από την πλευρά του ο κ. Βεργίνης, αφού επισήμανε ότι ο οργανισμός είναι πάντα σε διάλογο με τους αγρότες, προανήγγειλε ρύθμιση για την ασφάλιση των άπορων υπερήλικων αγροτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ