Πέμπτη πιο ακριβή χώρα παγκοσμίως η Ελλάδα στη βενζίνη

Πέμπτη πιο ακριβή χώρα παγκοσμίως η Ελλάδα στη βενζίνη

Στην Ευρώπη, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 3η ακριβότερη θέση με τη μέση τιμή βενζίνης στα 1,55 ευρώ, πριν την Ιταλία και την Ολλανδία.

Τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη μαζί με την Ιταλία, και την πέμπτη σε όλο τον κόσμο με την ακριβότερη βενζίνη, κατέλαβε η Ελλάδα στη λίστα της GlobalPetrolPrices.

Σύμφωνα με τη αυτή, η πιο ακριβή χώρα ανάμεσα στις 166 συνολιά, είναι η Ισλανδία με τη μέση τιμή βενζίνης να αγγίζει τα 1,68 ευρώ. Στη συνέχεια ακολουθεί η Νορβηγία (1,66 ευρώ), το Μονακό, το Χονγκ Κονγκ (1,65 ευρώ), η Ολλανδία (1,59 ευρώ), και στην 5η θέση βρίσκεται η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, με τιμή 1,57 ευρώ.

Στην Ευρώπη, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη ακριβότερη θέση με 1,55 ευρώ, πριν από την Ιταλία με 1,57 ευρώ, και την Ολλανδία με 1,60 ευρώ.

Η αιτία των υψηλών τιμών κρύβεται στους φόρους, οι οποίοι μετά την αύξησή τους στις αρχές του 2017, αντιπροσωπεύουν το 65%-70% της τελικής λιανικής τιμής της αμόλυβδης βενζίνης.

Αντίθετα, την πιο φτηνή βενζίνη στον κόσμο συναντάμε στη Βενεζουέλα (ένα σέντ), ενώ στην Ευρώπη, τη χαμηλότερη τιμή έχει η Λευκορωσία, με 0,51 ευρώ. Στην Ευρωπαική Ενωση, γενικά, φθηνότερη είναι η Βουλγαρία με 1,04 ευρώ.