Πέθανε ο Michael Gambon, ο «Ντάμπλντορ» των ταινιών «Χάρι Πότερ»

Πέθανε ο Michael Gambon, ο «Ντάμπλντορ» των ταινιών «Χάρι Πότερ»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αποσύρθηκε από τη θεατρική σκηνή το 2015 μετά από μακροχρόνια προβλήματα μνήμης, αλλά συνέχισε να παίζει στην οθόνη μέχρι το 2019.

Ο Βρετανοιρλανδός ηθοποιός Michael Gambon, γνωστός στο παγκόσμιο κοινό από τον ρόλο του σοφού καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ» πέθανε σε ηλικία 82 ετών την Πέμπτη.

Απεβίωσε ειρηνικά στο νοσοκομείο, μετέδωσε το PA Media επικαλούμενο δήλωση της οικογένειάς του.

Ο Gambon ξεκίνησε την υποκριτική του στο θέατρο στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και αργότερα πέρασε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Αξιοσημείωτοι κινηματογραφικοί ρόλοι περιλαμβάνουν έναν ψυχωτικό αρχηγό μαφίας στην ταινία του Peter Greenaway “The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover” το 1989 και τον ηλικιωμένο βασιλιά Γεώργιο Ε’ στην ταινία του Tom Hooper “The King’s Speech” το 2010.

Αλλά ο πιο γνωστός του ρόλος ήταν ο Ντάμπλντορ στο franchise του Χάρι Πότερ, έναν ρόλο που ανέλαβε από το τρίτο μέρος της σειράς των οκτώ ταινιών, αφού αντικατέστησε τον αείμνηστο Ρίτσαρντ Χάρις το 2004. Ο ίδιος υποβάθμισε τους επαίνους για την ερμηνεία του και είπε ότι απλώς έπαιξε τον εαυτό του «με κολλημένη γενειάδα και μακρύ χιτώνα».

Ο Gambon ανακηρύχθηκε Διοικητής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1992 και ιππότης για τις υπηρεσίες του στο θέατρο το 1998.

Ο ίδιος αποσύρθηκε από τη θεατρική σκηνή το 2015 μετά από μακροχρόνια προβλήματα μνήμης, αλλά συνέχισε να παίζει στην οθόνη μέχρι το 2019.

Όπως αναφέρει το Reuters, παντρεύτηκε την Anne Miller το 1962 και το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο. Αν και δεν χώρισαν ποτέ, τα επόμενα χρόνια είχε και μια άλλη σύντροφο, τη σκηνογράφο Philippa Hart, 25 χρόνια νεότερή του, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com