OpenAI και πρώην σχεδιαστής της Apple θέλουν να δημιουργήσουν το «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης»

OpenAI και πρώην σχεδιαστής της Apple θέλουν να δημιουργήσουν το «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης»
epa07678827 (FILE) - Apple Chief Design Officer Jony Ive at the end of the keynote address at the Apple World Wide Developers Conference at the McEnery Convention Center in San Jose, California, USA, 03 June 2019 (reissued 28 June 2019). Jony Ive announced that he will leave Apple by the end of the year to create a design company, LoveFrom. EPA/MONICA DAVEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη SoftBank.

Η OpenAI, κατασκευάστρια εταιρεία του ChatGPT βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τον πρώην σχεδιαστή της Apple Τζόνι Αϊβ και τον Μασαγιόσι Σον της SoftBank για την κατασκευή του «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης», με χρηματοδότηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον ιαπωνικό όμιλο, ανέφεραν την Πέμπτη οι Financial Times.

Ο Σαμ Άλτμαν, επικεφαλής της OpenAI, έχει αναθέσει στην εταιρεία LoveFrom του Αϊβ να αναπτύξει την πρώτη καταναλωτική συσκευή, τονίζεται το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συζητήσεις λέγεται ότι είναι «σοβαρές», αλλά δεν έχει προκύψει ακόμη συμφωνία και θα μπορούσαν να περάσουν αρκετοί μήνες πριν ανακοινωθεί επίσημα μια σύμπραξη, ανέφερε το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι οι Σον, Άλτμαν και Αϊβ έχουν συζητήσει τη δημιουργία μιας εταιρείας, που θα αντλεί ταλέντο και τεχνολογία από τις τρεις ομάδες τους.

Ο τεχνολογικός ιστότοπος The Information ανέφερε για πρώτη φορά την Τρίτη ότι οι Αϊβ και Άλτμαν συζητούσαν τη δημιουργία μιας νέας συσκευής hardware AI και ότι ο Σον της Softbank έχει επίσης εμπλακεί σε ορισμένες πτυχές της συζήτησης.

Σημειώνεται ότι ο Αϊβ ήταν στενός δημιουργικός συνεργάτης του συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζόμπς περνώντας περισσότερες από δύο δεκαετίες στον τεχνολογικό κολοσσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: