Ποιά είναι η νεοφυής επιχείρηση κρυπτονομισμάτων στην οποία η Visa «ρίχνει» εκατομμύρια

Ποιά είναι η νεοφυής επιχείρηση κρυπτονομισμάτων στην οποία η Visa «ρίχνει» εκατομμύρια
Photo:
Η Visa έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην Anchorage, μία startup που ασφαλίζει αποθέματα κρυπτονομισμάτων για θεσμικούς επενδυτές. Οι δύο εταιρείες αποτελούν ιδρυτικά μέλη του Libra, του κρυπτονομίσματος που ανακοίνωσε πρόσφατα το Facebook.

του Robert Hackett

Η Visa ηγήθηκε του νέου γύρου χρηματοδότησης της Anchorage, ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με την Blockchain Capital, μια εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επικεντρώνεται σε κρυπτονομίσματα. Αυτή είναι η δεύτερη γνωστή επένδυση που έχει πραγματοποιήσει η Visa σε μια startup κρυπτονομισμάτων· η πρώτη έλαβε χώρα πριν από τέσσερα χρόνια στην Chain, μία εταιρία επιχειρηματικού blockchain που αγοράστηκε τον Σεπτέμβριο από τη Lightyear, μια νεοφυή επιχείρηση που συνδέεται με το κρυπτονόμισμα Stellar.

Η Anchorage ήταν σχετικά άγνωστη πριν από τις 18 Ιουνίου, όταν το λογότυπό της εμφανίστηκε δίπλα σε ονόματα όπως η Mastercard, το PayPal, η Uber, το Spotify και, κυρίως, η Visa, σε μια διαφάνεια που παρουσίαζε τη Libra Association. Το Facebook είναι αυτό που ξεκίνησε τη δημιουργία της ένωσης – πρόκειται για έναν ελβετικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αποτελείται από 28 οντότητες. Στόχος του είναι να αυξήσει τα μέλη του σε 100 έως το επόμενο έτος, για να υποστηρίξει την φιλόδοξη προσπάθειά του για ένα παγκόσμιο κρυπτονόμισμα.

Ο Terry Angelos, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών της Visa στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), ανέφερε σε δήλωσή του ότι η Visa ενδιαφέρεται να υποστηρίξει «εταιρείες όπως η Anchorage που εργάζονται για την παροχή ασφαλών υποδομών στο αναπτυσσόμενο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων». Και προσέθεσε ότι η Anchorage «θέτει τα θεμέλια για την υποστήριξη μιας σειράς νέων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».

Το ακριβές μέγεθος της χρηματικής συμμετοχής της Visa καθώς και η ιδιωτική αποτίμηση αξίας της Anchorage δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Ο Bart Stephens της Blockchain Capital, ο οποίος ηγήθηκε της επένδυσης της επιχείρησής του στην Anchorage, δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε υπάρξει πιο εντυπωσιασμένος από την τεχνολογία μιας startup. «Θεωρώ ότι είναι η πιο συναρπαστική επίδειξη προϊόντος που έχω δει εδώ και επτά χρόνια, έχοντας εξετάσει 4.500 εταιρείες», δήλωσε στο Fortune. Η Blockchain Capital υπήρξε πρώτα πελάτης της Anchorage και αργότερα έγινε επενδυτής σε αυτήν.

Η Anchorage, η οποία έχει περίπου 35 υπαλλήλους, υποστηρίζει μέχρι στιγμής το Bitcoin, το Ethereum και περισσότερα από 50 άλλα εικονικά νομίσματα. Η επιχείρηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να συνεχίσει να προσθέτει περισσότερα κρυπτονομίσματα στο μίγμα, καθώς και νέες λειτουργίες, όπως π.χ. ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Η Anchorage έχει συγκεντρώσει σε δύο γύρους χρηματοδότησης συνολικά 57 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.