Ποιος θα πάρει τα εκατομμύρια του Prince;

Ποιος θα πάρει τα εκατομμύρια του Prince;
Photo:

Ο Prince δεν είχε παιδιά, οι γονείς του έχουν πεθάνει, και ο ίδιος είχε πάρει διαζύγιο δύο φορές. Άρα, ποιος θα κληρονομήσει τα εκατομμύριά του;

Ο Prince ήταν άριστος στην οργάνωση, διορατικός επιχειρηματίας, και καλός γνώστης νομικών θεμάτων σχετικών με τη μουσική. Όμως, παραμένει ασαφές το κατά πόσο είχε κάνει τη διαθήκη του. Εκπρόσωποί του, πάντως, αρνήθηκαν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο ως προς το τι πρόκειται να γίνει με την περιουσία του.

Αν είναι αλήθεια, πάντως, ότι ο γνωστός καλλιτέχνης πέθανε δίχως να αφήσει πίσω του διαθήκη, τότε η περιουσία θα πάει στην αδελφή του και στα ετεροθαλή αδέλφια του, σύμφωνα με τη σύμβουλο ακινήτων Ντανιέλ Μαγιόρας, η οποία έχει γράψει βιβλίο σχετικό με πολύκροτες δίκες για τη διεκδίκηση των περιουσιών των πλουσίων.

Χωρίς διαθήκη, το πιθανότερο είναι ότι ο έλεγχος του brand του Prince μαζί με τη δισκογραφική εταιρεία του και χιλιάδες ακυκλοφόρητων τραγουδιών θα περάσει στα αδέρφια του, λέει η Μαγιόρας.

«Αν δεν έχει κάνει διαθήκη, τότε η κατάσταση μπορεί να γίνει χαοτική» είπε η Μαγιόρας. «Θα σημαίνει ότι τα άφησε όλα στην τύχη».

Ο Prince ήταν πολυεκατομμυριούχος, με ένα πολύτιμο προσωπικό brand, ένα επιτυχημένο δισκογραφικό label (NPG) και το στούντιο ηχογράφησης Paisley Park. Το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας του προήλθε από τα δικαιώματα των τραγουδιών του και των τραγουδιών που έγραψε για άλλους καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα υπολογισμού των περιουσιών διάσημων προσωπικοτήτων Celebrity Net Worth, το ύψος της περιουσίας του Prince ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια, αν και οι εκτιμήσεις διαφέρουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η περιουσία του Prince είναι μεγαλύτερη σήμερα απ’ ό,τι ήταν την ημέρα που πέθανε. Οι πωλήσεις δίσκων του τις τρεις μέρες μετά από τον θάνατό του άγγιξαν τις 600.000, ενώ οι θαυμαστές του αγόρασαν και 2,3 εκατομμύρια τραγούδια επιπλέον.

Πάντως, ακόμα κι αν ο Prince άφησε διαθήκη, η διαδικασία διευθέτησης της κληρονομιάς του μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη και σύνθετη. Συχνά, σε περιπτώσεις θανάτων γνωστών καλλιτεχνών, εμφανίζονται από το πουθενά συγγενείς ή άλλοι εν δυνάμει κληρονόμοι για να διεκδικήσουν ένα μέρος του πλούτου του εκλιπόντος.

Η αδερφή του Prince, Τάικα, είναι δύο χρόνια νεότερη. Γονείς τους ήταν η τραγουδίστρια της τζαζ Μάτι Μπέικερ και ο τζαζ πιανίστας Τζον Νέλσον. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα κλαμπ στη Μινεάπολη, αλλά χώρισε όταν τα παιδιά ήταν μικρά.

Μεγαλώνοντας, ο Prince και η αδερφή του διατήρησαν πάντα στενές σχέσεις, ενώ μοιράστηκαν και την κοινή τους αγάπη για τη μουσική.

«Στην αρχή, ο αδερφός μου έπαιζε το πιάνο κι εγώ τραγουδούσα, γιατί αυτό έκαναν η μαμά και ο μπαμπάς» είχε πει η Τάικα Νέλσον το 2008.