Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Υπάλληλοι συνομιλούν στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ μετά τους πυροβολισμούς, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στα γραφεία, άγνωστοι, διερχόμενοι με ΙΧ αυτοκίνητο, άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων και της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το κτίριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι υπάλληλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Επί τόπου μετέβησαν αξιωματικοί της Ασφάλειας για να διευκρινίσουν τι συνέβη, ενώ αναζητούνται οι δράστες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Οι δράστες πυροβόλησαν από την πλευρά της Ζωοδόχου Πηγής.

Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ.

Εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπυοργού καταδικάζεται απερίφραστα η «προβοκατόρικη επίθεση» έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, οι δράστες πυροβόλησαν από την πλευρά της Ζωοδόχου Πηγής και πιθανόν ήταν δύο άτομα. Επί τόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας για να διευκρινήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ αναζητούνται οι δράστες.

Φ. Γεννηματά: Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη

Έντονη ήταν η αντίδράση της προέδρου της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά για την επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε η κ. Γεννηματά που δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός. « Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες. είπε. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί επίθεση. Έχω ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τον πρωθυπουργό. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο υπουργό. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα γραφεία μας».

Η κ Γεννηματά ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως ότι «τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

«Είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας – και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.