Ποιος είναι ο CEO που πηγαίνει στο γραφείο «περίπου μία φορά το τρίμηνο»

Ποιος είναι ο CEO που πηγαίνει στο γραφείο «περίπου μία φορά το τρίμηνο»
pexels
Ο CEO της Atlassian διαψεύδει την τάση επιστροφής στο γραφείο.

Ενώ ορισμένοι διευθύνοντες σύμβουλοι του Big Tech υποχρεώνουν τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στο γραφείο, ένας ακολουθεί την αντίθετη προσέγγιση – έρχεται στο γραφείο μόνο μία φορά κάθε λίγους μήνες και επιτρέπει στους υπαλλήλους του να κάνουν το ίδιο.

«Έρχομαι στο γραφείο περίπου μία φορά το τρίμηνο», δήλωσε ο Scott Farquhar, συνδιευθύνων σύμβουλος της Atlassian, στην εκπομπή 60 Minutes της Αυστραλίας.

Η Atlassian εφάρμοσε μια πολιτική Team Anywhere το 2020 και επέμεινε σε αυτήν, ακόμη και όταν οι εταιρείες άρχισαν να εισάγουν υβριδικά ωράρια εργασίας με το τέλος της πανδημίας του COVID.

Ο Farquhar δήλωσε ότι η ευέλικτη εργασία επιτρέπει στους εργαζόμενους να διαχειρίζονται τις αυξανόμενες πιέσεις του κόστους ζωής, επιλέγοντας να ζουν σε μια φθηνότερη τοποθεσία χωρίς να ανησυχούν για το πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την εργασία τους.

«Περιμένουμε από τους ανθρώπους να μπορούν να εργάζονται από το σπίτι, από ένα καφέ, από ένα γραφείο, αλλά δεν μας ενδιαφέρει πραγματικά πού κάνουν τη δουλειά τους – αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα που παράγουν», δήλωσε. «Δεν έχουμε δει αλλαγή στην παραγωγικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Farquhar είναι συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της Atlassian, η οποία κατασκευάζει εργαλεία για προγραμματιστές λογισμικού και διαχειριστές έργων. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 49 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος ο Farquhar έχει περιουσία 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg.

Άλλα στελέχη της Atlassian δεν βλέπουν την υβριδική εργασία ως βιώσιμη λύση. «Το υβριδικό είναι η ψευδαίσθηση της επιλογής», δήλωσε τον Ιούλιο στο Fortune η Annie Dean, επικεφαλής του Team Anywhere της εταιρείας.

Η ίδια σημείωσε ότι η απαίτηση για οποιαδήποτε εργασία γραφείου υποχρεώνει τις εταιρείες να επωμιστούν «όλα τα κόστη του παλαιού μοντέλου», όπως το κόστος των ακινήτων, χωρίς «καμία αποτελεσματικότητα του νέου μοντέλου». (Η Dean ήταν προηγουμένως η πρώτη διευθύντρια απομακρυσμένης εργασίας της Meta, μιας εταιρείας που θα αρχίσει να απαιτεί από τους εργαζομένους να έρχονται τρεις ημέρες την εβδομάδα τον επόμενο μήνα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορισμένες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας διαφωνούν

Οι απόψεις του Farquhar σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία τον φέρνουν σε αντίθεση με άλλους διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίοι προσπαθούν όλο και περισσότερο να επαναφέρουν τους υπαλλήλους στο γραφείο – τουλάχιστον εν μέρει.

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας που κάποτε επαίνεσαν την απομακρυσμένη εργασία προσπαθούν τώρα να φέρουν τους ανθρώπους στο γραφείο, επικαλούμενες τη βελτίωση της συνεργασίας και της παραγωγικότητας.

Ακόμα και η Zoom, της οποίας το λογισμικό τηλεδιάσκεψης βοήθησε στη στροφή προς την απομακρυσμένη εργασία, προσπαθεί να φέρει τους υπαλλήλους της πίσω στο γραφείο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Eric Yuan είπε στους υπαλλήλους της Zoom ότι είναι δύσκολο να οικοδομήσει κανείς εμπιστοσύνη από απόσταση, ανέφερε το Insider νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

Πηγή: Fortune.com