Πώς δύο 23χρονοι φοιτητές που εγκατέλειψαν το κολέγιο δημιούργησαν περιουσία 860 εκατ. δολαρίων

Πώς δύο 23χρονοι φοιτητές που εγκατέλειψαν το κολέγιο δημιούργησαν περιουσία 860 εκατ. δολαρίων
Δεν ολοκλήρωσαν ούτε ένα έτος σπουδών, ωστόσο ο Henrique Dubugras, 23 ετών και ο Pedro Franceschi, 22, έχουν ήδη την εμπειρία των βετεράνων της Silicon Valley. Και τώρα έχουν και τα κέρδη που τους αναλογούν.

Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ούτε μια χρονιά στο πανεπιστήμιο, και ο 23χρονος Henrique Dubugras και ο 22χρονος Pedro Franceschi έχουν ήδη συσσωρεύσει τεράστια εμπειρία στη Silicon Valley. Πλέον έχουν και πολύ χρήμα, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Οι δυο τους είναι οι ιδρυτές και κορυφαία στελέχη της Brex Inc., μιας νεοφυούς επιχείρησης στον κλάδο του fintech, η αξία της οποίας πρόσφατα αποτιμήθηκε στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Introducing the first corporate card for ecommerce. Read about the news in @wwd (bit.ly/BrexWWD)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brex (@brexhq) στις

Ο Dubugras ήταν μόλις 14 ετών όταν έστησε την πρώτη του εταιρεία για την ανάπτυξη ενός βιντεοπαιχνιδιού, αλλά αναγκάστηκε να την κλείσει αφότου άρχισε να λαμβάνει ειδοποιήσεις για παραβιάσεις πατεντών. Στη συνέχεια, ένωσε τις δυνάμεις του με τον Franceschi για ένα άλλο εγχείρημα- την εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών Pagar.me, η οποία έφτασε να έχει 150 εργαζομένους προτού την πουλήσουν το 2016.

Οι δυο τους γράφτηκαν στο Πανεπιστήμιο Stanford, αλλά δεν ολοκλήρωσαν ούτε το πρώτο έτος των σπουδών τους καθώς εγκατέλειψαν το πανεπιστήμιο για να ιδρύσουν τη Brex.

Η Brex, η οποία λάνσαρε πέρυσι το πρώτο της προϊόν, είναι από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες στον κλάδο του fintech και έχει κάνει τους ιδρυτές της ζάπλουτους- τουλάχιστον στη θεωρία. Σήμερα, το μερίδιο του καθενός στην εταιρεία αξίζει 430 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια ανάλυση του EquityZen, ενός marketplace για μετοχές εταιρειών τεχνολογίας που δεν έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Ακόμα και για τα δεδομένα της Silicon Valley- όπου το να φύγεις από το Stanford για να φτιάξεις τη δική σου επιχείρηση είναι σχεδόν κλισέ- η άνοδος των δυο νέων επιχειρηματιών υπήρξε ταχύτατη. Η Brex, την οποία ίδρυσαν πριν από δύο χρόνια, έγινε μια από τις αμερικανικές εταιρείες με την ταχύτερη επίτευξη αποτίμησης αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το 2017, η αποτίμηση της Brex ήταν στα 25 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του PitchBook. Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, η αξία της είχε εκτοξευθεί σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το βασικό προϊόν της εταιρείας είναι μια πιστωτική κάρτα για startups και τους εργαζομένους τους, η οποία βασίζεται σε δεδομένα πραγματικού χρόνου αντί για παραδοσιακές βαθμολογίες πιστοληπτικής ικανότητας. Ένας από τους παράγοντες που έδωσαν ώθηση στη Brex, σύμφωνα με τους ιδρυτές της, είναι η ευχέρειά της να επεκτείνεται σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Φωτογραφία: Brex