Πώς ο Αύγουστος γίνεται ο μήνας της αυτοφροντίδας

Πώς ο Αύγουστος γίνεται ο μήνας της αυτοφροντίδας
Early morning joggers run along the promenade on the seafront, just after sunrise in Brighton, southern England, on February 6, 2023. (Photo by GLYN KIRK / AFP) Photo: AFP
Πώς να ανασυντάξεις δυνάμεις για έναν δύσκολο χειμώνα.

Ταυτισμένος με την ευεξία, τη χαλάρωση, την φιλοσοφία του «dolce far niente» και την αυτοφροντίδα, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να κάνουμε διάλλειμα από την καθημερινότητα, επιβραδύνοντας τους συνήθεις ρυθμούς για να φορτίσουμε «μπαταρίες» για την υπόλοιπη χρονιά που θα ακολουθήσει.

Μπαίνοντας στο κατάλληλο mood

Για να πετύχετε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και να είστε σε θέση να απολαύσετε την ηρεμία που τόσο πολύ αναζητάτε αρκεί να κάνετε τα εξής:

  • Όλα είναι θέμα δέσμευσης

Έχοντας ως μόττο τη φράση: «Επιλέγω την ευεξία» δίνετε προτεραιότητα, χώρο και χρόνο στη φροντίδα του εαυτού σας αυτόν τον μήνα. Προβαίνοντας δε σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις στα social media εμπνέετε και κινητοποιείτε και άλλους ανθρώπους να μπουν σε παρόμοια κατάσταση.

  • Δημιουργήστε ημερολόγιο-πρόκληση του μήνα ευεξίας 31 ημερών

Ενσωματώστε την ευεξία στην καθημερινότητά σας. Κάθε μέρα είναι μια προτροπή και ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό σας με δραστηριότητες που ενισχύουν τη σωματική και ψυχική υγεία.

  • Δοκιμάστε νέες θεραπείες και δραστηριότητες ευεξίας

Ο ύπνος είναι σίγουρα πολύτιμος, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η αίσθηση ότι περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των διακοπών. Δεδομένου ότι οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις κατακλύζουν την καθημερινότητά μας και δεν αφήνουν παρά ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, μια καλή ιδέα θα ήταν να επισκεφθείτε ένα κέντρο spa απολαμβάνοντας μια περιποίηση προσώπου ή μασάζ. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε ένα νέο μάθημα γυμναστικής ή ένα νέο προϊόν ομορφιάς.

5 συνήθειες αυτοφροντίδας

  • Το νερό πηγή ζωής

Η μικρότερη πράξη αυτοφροντίδας που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο, είναι να πίνετε πολύ νερό κάθε μέρα. Μείνετε ενυδατωμένοι και το σώμα σας θα νιώσει καλύτερα.

  • Κοιμηθείτε

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Αφιερώστε 8 ώρες στην αγκαλιά του Μορφέα κάθε βράδυ και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της αυτοφροντίδας.

  • Απαραίτητη η σωματική άσκηση

Μόλις 30 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα αρκούν για να βελτιώσουν τη διάθεση και την υγεία σας. Δεσμευτείτε να ασκείστε καθημερινά για καλύτερη ευεξία.

  • Δοκιμάστε μια χαλαρωτική δραστηριότητα

Δραστηριότητες όπως η γιόγκα, η πεζοπορία, η ανάγνωση βιβλίων, η ακρόαση μουσικής ή η ζωγραφική μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και αποτελούν μεγάλη δέσμευση για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σας.

  • Ευγνωμοσύνη και θετικότητα

Είμαστε ότι τρώμε, αλλά παράλληλα είμαστε και ότι σκεφτόμαστε. Αφιερώστε χρόνο για να νιώσετε ευγνωμοσύνη και θετικότητα όταν στοχάζεστε τη ζωή.

Τέλος, εξίσου σημαντική συμβουλή είναι η αποτοξίνωση σε όλες τις εκφάνσεις της. Είτε πρόκειται για διατροφή εστιάζοντας σε φρούτα και λαχανικά, είτε αφορά τις κοινωνικές συναναστροφές με τοξικούς ανθρώπους που διαταράσσουν την ψυχική ηρεμία και μας γεμίζουν με άγχος, είτε για την επαφή μας με την ίδια την τεχνολογία που αποσπά την προσοχή μας από το παρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: