Πώς προετοιμάζει η Adidas τα tweets του Μουντιάλ

Πώς προετοιμάζει η Adidas τα tweets του Μουντιάλ

Η «τέχνη» των social media δεν είναι κάτι που στήνεται «στο πόδι». Απαιτείται χρόνος και σκληρή προετοιμασία.

Η αμεσότητα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των social media, και κυρίως του Twitter. Γι’ αυτό και οι περισσότερες από τις «βαριές» εταιρείες που σπονσοράρουν το παγκόσμιο κύπελλο στη Βραζιλία προετοιμάζονταν για το μεγάλο γεγονός επί μήνες.

Οι λεπτομέρειες κάθε ατάκας, εικόνας ή hashtag στο twitter ξεκίνησε για την Adidas από τον Δεκέμβριο του 2013. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα της Julie Ruvolo για λογαριασμό της ιστοσελίδας Ad Age, η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών δημιούργησε ένα λεπτομερέστατο ωριαίο πρόγραμμα για το τι μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια και των 32 ημερών του τουρνουά!

Το γραφείο We Are Social, που έχει αναλάβει την προώθηση της Adidas μέσω των social media, ξόδεψε έναν ολόκληρο χρόνο για να συγκεντρώσει 1.000 φωτογραφίες και 160 βίντεο τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως άμεσες αντιδράσεις για κάτι που θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ενήργησαν στην περίπτωση του Γερμανού αμυντικού Mats Hummels μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό από το γκολ το οποίο σημείωσε στον προημιτελικό της Γερμανίας με τη Γαλλία.

 

Σύμφωνα με την Ad Age, η Adidas είναι το πλέον πολυ-αναφερόμενο brand του παγκοσμίου κυπέλλου στο Twitter, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής 1,6 εκατ. tweets, retweets και replies από τους χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη:

H Adidas «πάει ταμείο» στη Βραζιλία

Τυπώστε φωτογραφίες σας, ακόμα και selfies, στα παπούτσια σας!

Τα T-shirt της Adidas για το Μουντιάλ «σκανδαλίζουν» τη Βραζιλία