Προσοχή στις μετακινήσεις: Αυτές οι περιοχές της Αττικής έχουν τον πιο μολυσμένο αέρα λόγω της φωτιάς

Προσοχή στις μετακινήσεις: Αυτές οι περιοχές της Αττικής έχουν τον πιο μολυσμένο αέρα λόγω της φωτιάς
Ο Αη-Γιώργης στο λόφο του Λυκαβηττού διακρίνεται μέσα σε πέπλο καπνού, από τη χθεσινή φωτιά της Βαρυμπόμπης, Αθήνα, Τετάρτη 04 Αυγούστου 2021. Βελτιωμένη είναι σήμερα η εικόνα της πυργαγιάς στη Βαρυμπόμπη αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης καθώς τα ξημερώματα επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς που είχαν βγει εκτός λόγω της πυρκαγιάς. Πρόκειται για το διπλό κύκλωμα υπερυψηλής τάσης 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα υψηλής τάσης 150 kV 'Αγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το iqair.com έχει μία λίστα με τις 10 περιοχές της Αττικής που έχουν τον πιο μολυσμένο αέρα.

Το Περιστέρι είναι η περιοχή με τα περισσότερα επιβλαβή σωματίδια στον αέρα λόγω της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη. Από νωρίς χθες το απόγευμα φαινόταν πως η Αθήνα και η Αττική γενικότερα θα καλυπτόταν από το σύννεφο που προερχόταν από την φωτιά που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη.

Όσο περνούσε η ώρα, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις 3-4:00 τα ξημερώματα, όπου η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το Εθνικό Αστεροσκοπείο να χτυπήσει συναγερμό, ζητώντας από τους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα των σπιτιών τους και να μείνουν μέσα, λόγω των μεγάλων ποσοστών επιβλαβών σωματιδίων στον αέρα.

Το iqair.com μάλιστα έχει και μία λίστα με τις 10 περιοχές της Αττικής που έχουν τον πιο μολυσμένο αέρα, με το Περιστέρι να είναι στην κορυφή και να το ακολουθούν Παλαιό Φάληρο και Ρέντης.