Πρόστιμο ύψους 2 εκατ. ευρώ στο Facebook από τη Γερμανία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το να δημοσιεύει ελλιπή πληροφόρηση για τις καταγγελίες που έχει δεχθεί όσον αφορά το παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, το κοινωνικό δίκτυο δημιούργησε μία στρεβλή εικόνα της κλίμακας και του τρόπου που το διαχειρίζεται.

Πρόστιμο ύψους 2 εκατ. ευρώ επέβαλαν οι γερμανικές αρχές στο Facebook για παροχή διαστρεβλωμένης εικόνας, όσον αφορά τον αριθμό των καταγγελιών που δέχεται για παράνομο περιεχόμενο στο κοινωνικό δίκτυο, μία παραβίαση του γερμανικού νόμου για τη διαφάνεια στο διαδίκτυο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι με το να δημοσιεύει ελλιπή πληροφόρηση για τις καταγγελίες που έχει δεχθεί, το δίκτυο δημιούργησε μία στρεβλή εικόνα.

Υπό τον γερμανικό νόμο, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υποχρεούνται να δημοσιεύουν τον αριθμό των καταγγελιών που δέχονται για παράνομο περιεχόμενο. «Αυτό δημιουργεί μία στρεβλή εικόνα της κλίμακας του παράνομου περιεχομένου στο δίκτυο και του τρόπου με το οποίο το Facebook το διαχειρίζεται», ανακοίνωσε το αρμόδιο γραφείο.