Ψαριανός: «Έμαθα για τη διαγραφή μου από ομαδάρχη κατασκήνωσης»

Ψαριανός: «Έμαθα για τη διαγραφή μου από ομαδάρχη κατασκήνωσης»

Ο βουλευτής χαρακτήρισε «Καίσαρα» τον Κουβέλη και απολειφάδι την ΔΗΜΑΡ, ενώ υποστήριξε ότι δεν περίμενε τη διαγραφή του. 

Αιφνιδιασμένος και ταυτόχρονα πικραμένος με τη διαγραφή του από τη ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στο BHMA FM.

Χαρακτήρισε ως «Καίσαρα» τον Κουβέλη και δήλωσε ότι δεν περίμενε ότι θα διαγραφεί και μάλιστα κανένας από το κόμμα δεν θα φροντίσει να τον ενημερώσει σχετικά. «Δεν έχω κάτι να σχολιάσω ή να κάνω δήλωση. Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ. Ο πρόεδρος του κόμματος. Έτσι δεν είναι; Φιρμάνι δεν είναι; Χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορος. Δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μου από το κόμμα».

«Δεν το ήξερα. Είμαι σε μια πάρα πολύ ωραία κατασκήνωση στον Κάλαμο που έφερα την κόρη μου και με υποδέχθηκαν οι ομαδάρχες λέγοντας «γεια σας, από σήμερα ανεξάρτητος, ε;». Και τους λέω ότι δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, αλλά μου είπαν ότι υπάρχει επιστολή Κουβέλη στον πρόεδρο της Βουλής ότι τίθεμαι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι σαν τα πραξικοπήματα… Αυτά που μαθαίνουμε από τις ειδήσεις, ότι κάτι έγινε, σημαντικό, και δεν ενημερώνεσαι άμεσα, αλλά το μαθαίνεις από εκεί. Αυτό εννοώ. Δεν με πήρε ούτε ο Αναγνωστάκης, ως γραμματέας της Κ.Ο. για να μου πει τι έγινε ούτε ο Κουβέλης, με τον οποίο έχω τόσο στενή σχέση επί 40 χρόνια και να μου πει «ξέρεις, Γρηγόρη μου, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». Κανείς. Δεν το έμαθα καν από το ραδιόφωνο, αλλά από τον ομαδάρχη μιας κατασκήνωσης, διότι είναι πολύ σοβαρή είδηση για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «δεν έχω προλάβει κι εγώ να ασχοληθώ με το ζήτημα, διότι κουβαλάω βαλίτσες της κόρης μου. Προφανώς έχετε δίκιο (ότι διαγράφηκα επειδή δεν υπέγραψα την πρόταση για δημοψήφισμα). Αυτή την αντίληψη έχω. Δεν το περίμενα, όμως. Διότι είχα εξηγήσει γιατί το κάνω και γιατί δεν υπογράφω ούτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν να υπογραφεί από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά επειδή 5-6 βουλευτές δεν την υπέγραφαν, ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να καταθέσει δική της πρόταση η ΔΗΜΑΡ. Αλλά θα συναθροιστεί με των άλλων και εγώ δεν ήθελα να συναθροιστεί η υπογραφή μου με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξάρτητων Ψεκασμένων και να συμβάλλω στα περίεργα παιχνίδια που παίζονται. Το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα», δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM.

O κ. Ψαριανός εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει να συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα τέτοιο σχέδιο δεν τον συμπεριλαμβάνει.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, άσκησε σκληρή κριτική στον Φώτη Κουβέλη λέγοντας ότι «έχει κατ’ αρχήν προχωρήσει στη διαγραφή της ΔΗΜΑΡ. Έχει διαγράψει 350.000 ψηφοφόρους. Όλους μαζί. Τόσοι λείπουν από το 6,5%. Θα συστρατευθώ με αυτούς, τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ που έφυγαν, αυτό το κρίσιμο 5%. Έχουν παραμείνει στο χώρο της προοδευτικής, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς. Στον προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό χώρο, περιμένοντας κάποια εξέλιξη. Όπως κι εγώ. Δεν εντάχθηκαν ούτε στο Ποτάμι ούτε στην Ελιά ούτε στο Πηγάδι ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην Προοδευτική-Σοσιαλιστική-Βενιζελική κίνηση. Πουθενά. Μπορεί να ψήφισαν από εδώ και από εκεί, αλλά δεν εντάχθηκαν αλλού. Είναι σε στάση αναμονής, όπως και πολλοί άλλοι, για να συγκροτηθεί επιτέλους αυτή η προοδευτική, μεταρρυθμιστική συμπαράταξη. Αυτό περιμένω κι εγώ».

«Είναι σαν να τρελάθηκε ο πατέρας μου και να με έδιωξε από το σπίτι, αλλά το σπίτι του είναι πλέον το σπίτι των ανέμων. Δεν το έχω σκεφθεί (αν θα μείνω στο κόμμα), αλλά ποιο κόμμα; Το απόκομμα; Το απολειφάδι; Ο άσος μπαστούνι είναι λίγο περισσότερο από τους Κυνηγούς ή λίγο λιγότερο. Ο Χατζημαρκάκης, ο σύντροφος Gastarbeiter, είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τη ΔΗΜΑΡ. Μετρημένο, στις εκλογές. Και σε μια δημοσκόπηση σήμερα, η ΔΗΜΑΡ έχει το ίδιο που πήρε στις ευρωεκλογές. Και να μην πω καλύτερα τι είναι αυτό», κατέληξε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Διαβάστε ακόμη: 

 Μεγάλη κρίση στη ΔΗΜΑΡ

Προβάδισμα 1,7% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της MRB

Εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ο Γρ. Ψαριανός με απόφαση Κουβέλη