RG Connect18 Conference: «Where Challenges Meet Solvers» τον Οκτώβιο στο Λονδίνο

RG Connect18 Conference: «Where Challenges Meet Solvers» τον Οκτώβιο στο Λονδίνο

Από το 2012 το Reload Greece προσφέρει ένα φόρουμ όπου συζητιούνται τα κρίσιμα προβλήματα των επιχειρηματιών στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. 

Το 5ο ετήσιο συνέδριο του Reload Greece έρχεται φέτος ανανεωμένο ως RG Connect18 φέρνοντας κοντά τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, επενδυτές, ακαδημαϊκούς και φορείς χάραξης πολιτικής προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες με σκοπό να εμπνεύσουν ένα κλίμα που θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της επιχειρηματικότητας. Στο συνέδριο της φετινής χρονιάς «Where challenges Meet Solvers» θα συζητηθεί το πώς οι προκλήσεις που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση, μπορούν να ξεπεραστούν από άτομα, θεσμούς και ιδρύματα που έχουν υιοθετήσει μια στάση «εύρεσης λύσης».

Το μονοήμερο συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στο Prince Philip House στις 6 Οκτωβρίου 2018 στο Λονδίνο και θα αναζητήσει ποια πρακτικά βήματα μπορούν να γίνουν ώστε να αναπτυχθεί το εγχώριο ταλέντο και να λειτουργήσει ευεργετικά η κινητοποίηση που έχει δημιουργηθεί στην Ελληνική οικονομία με την έλευση του EquiFund, μίας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) στην Ευρώπη. 9 κονδύλια ύψους 400€ εκατομμυρίων έχει καθοριστεί να διατεθούν σε ελληνικές start-ups μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και στο RG Connect18 η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο ποιες πολιτικές δράσεις, ακαδημαϊκή υποστήριξη και θεσμικά πλαίσια  πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή ώστε να διασφαλιστεί το ότι αυτή η ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί, θα αξιοποιηθεί στο έπακρον.

Παράλληλα με τους 40 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο, των οποίων οι συνεδρίες θα καλύψουν τα τρία βασικά θέματα «Connect, Learn and Inspire», το RG Connect18 θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συνεδριών όπου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων ομιλίες με βασικά σημαντικά μηνύματα, πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ που θα δώσουν τροφή για σκέψη, καθώς και πολύτιμες ευκαιρίες για διαπροσωπική αλληλεπίδραση. Το συνέδριο θα προσφέρει επίσης την εξαιρετική δυνατότητα για την κοινότητα των start-ups να γνωρίσουν επενδυτές, μέντορες και άλλους επαγγελματίες με σκοπό να επεκτείνουν το δίκτυο επαφών τους.

Η λίστα των ομιλητών ανανεώνεται διαρκώς και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τα εξής ονόματα:

  • Γιώργος Χουλιαράκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα, Πρόεδρος του Δ.Σ Council of Economic Advisors
  • Νίκος Μπονάτσος, Γεν. Διευθυντής, General Catalyst
  • Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος του Δ.Σ & CEO, OTE Group
  • Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικάλων, Ελλάδα
  • Χρήστος Λ. Σταμάτης, Διευθ.Σύμβουλος, Stevia
  • Μανώλης Μανασσάκης,Γεν Διευθυντής, Uber Greece
  • Χρύσανθος Χρυσάνθου, Partner, Kindred Capital
  • Γιώργος Κυβερνήτης, Αντιπρόεδρος, Kyvernitis Travel
  • Μαρίνα Σάττη, Καλλιτέχνης
  • Renee Elliot, Ιδρύτρια, Planet Organic και Συν-ιδρύτρια, Beluga Bean
  • James A. Robinson, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Chicago και Συν-συγγραφέας του βιβλίου ‘Why Nations Fail’
  • Ella Goldner, Συν- ιδρύτρια & Γεν. Διευθύντρια, Zinc
  • Francisco Veloso, Πρύτανης, Imperial College Business School
  • Maria Shiao, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

 

10 start-up εταιρείες- απόφοιτοι των προγραμμάτων του Reload Greece θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος ονομαζόμενος «Cultural Hack» θα παρουσιάσει πως νέα πρωτοπόρα άτομα στο χώρο της Τέχνης, της Μόδας και του Design μεταδίδουν τις ιδέες τους για το πώς μπορούν να δοθούν λύσεις σε πρακτικές, θεωρητικές και πολιτιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους, το κοινό και οι χώρες τους. Με σκοπό να αναδειχθεί το πώς νέοι κινηματογραφιστές προκαλούν νέες αντιλήψεις και καταφέρνουν να ακούγεται η φωνή τους, το Reload Greece με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Thessaloniki International Short Film Festival και την παρουσίαση ενός συν-επιμελημένου προγράμματος με ταινίες μικρού μήκους του 2018, που επικεντρώνονται στα θέματα του RG Connect18.

Ο Nick Jennet, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Reload Greece είπε: «Δεν θα μπορούσε το RG Connect 18 να πραγματοποιείται σε χρονικά καλύτερη περίοδο. Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη και για πρώτη φορά σημαντικά ποσά χρηματοδοτήσεων είναι διαθέσιμα για καινούργιες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μέσα από το EquiFund. Το συνέδριο της προηγούμενης χρονιάς ήταν εξαιρετικό. Με τη σειρά ομιλητών που έχει προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά, το RG Connect 18 υπόσχεται ότι θα είναι ακόμα καλύτερο.»

Η Έφη Κυρτάτα, Γενική Διευθύντρια του Reload Greece είπε: «Επί του πέμπτου έτους διοργάνωσής του, το συνέδριο RG Connect έχει εγκαθιδρυθεί ως η πιο κορυφαία σε δικτύωση και ανταλλαγής γνώσεων πλατφόρμα για τη νέα γενιά επιχειρηματιών στο Λονδίνο. Φέρνουμε κοντά διακεκριμένους ηγέτες και προσωπικότητες, από την Ελλάδα αλλά και απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό να αναδείξουμε κάποιες από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στους τομείς που όλοι ελπίζουμε να είναι το μέλλον της Ελλάδας ως ένας Ευρωπαϊκός κόμβος από νεοσύστατες επιχειρήσεις (start-ups). Το RG Connect’18 είναι το μέρος όπου όλοι πρέπει να βρεθούμε καθώς συνδέει κορυφαίους διεθνείς επενδυτές, εκπροσώπους από μερικά από τα κορυφαία Ελληνικά Funds καθώς και φιλόδοξους επιχειρηματίες, όλους στον ίδιο χώρο.»

Από το 2012, το Reload Greece προσφέρει ένα ζωντανό, αλληλεπιδραστικό φόρουμ όπου υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, ηγέτες σκέψης και νέες και νέοι από όλο τον κόσμο, συζητούν τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Το RG Connect18 ως ένα επιφανές συνέδριο όπου οι προκλήσεις βρίσκουν και τις λύσεις τους, θα φέρει κοντά επιχειρηματίες, επενδυτές και ενεργά άτομα της εκπατρισμένης κοινότητας με στόχο να κάνουν θετική διαφορά. Σας προσκαλούμε στο RGConnect18 το Σάββατο 6 Οκτωβρίου για να «Μάθετε, να Εμπνευστείτε και να Δικτυωθείτε» (Learn, Inspire, Connect).

Μάθετε περισσότερα για το RG Connect18 – https://www.reloadgreece.com/rgconference/

Αγοράστε τα εισιτήριά σας (earlybird εισιτήρια είναι διαθέσιμα μέχρι 07/09/18) – https://www.eventora.com/en/Events/rg-connect18-where-challenges-