Συλλήψεις στην Ιταλία με την κατηγορία της συμμετοχής στη μαφία

Οι αρχές συνέλαβαν 91 πρόσωπα που εικάζεται πως δραστηριοποιούνται σε παράνομες ενέργειες. 

Στη σύλληψη 91 προσώπων που κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση προχώρησαν το πρωί η αστυνομία και οι καραμπινιέροι της Σικελίας.

Πρόκειται για στελέχη της Κόζα Νόστρα τα οποία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποσπούσαν με εκβιασμό χρήματα για «προστασία» από εμπόρους και επιχειρηματίες στα δυτικά προάστια της πόλης Παλέρμο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Apocalisse (Αποκάλυψη) της αστυνομίας δεσμεύτηκαν επίσης οι πόροι εταιριών που αποτελούσαν βιτρίνες της μαφίας, η αξία των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχείρηση συνέβαλε οι εισαγγελείς να ανακαλύψουν ένα χρήσιμο στοιχείο: ο επικεφαλής της μαφιόζικης φατρίας Αρενέλα του Παλέρμο, ο Γκρεγκόριο Παλατσότο, είχε δημιουργήσει —παρότι βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή— προφίλ στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, και μέσω αυτού καταφερόταν εναντίον των μεταμελημένων μαφιόζων που συνεργάζονται με την δικαιοσύνη.

«Δεν φοβάμαι τις χειροπέδες, αλλά όσους, για να τις ανοίξουν, αρχίζουν να διηγούνται διάφορες ιστορίες», είχε γράψει ο Παλατσότο.

Διαβάστε ακόμα:

Το deal των 20 δισ. δολαρίων μεταξύ Κίνας – BP

Πόλεμος νεύρων στην Ουκρανία

Μια «διαβολική» κούκλα του Οσάμα μπιν Λάντεν ετοίμαζε η CIA