Σημαντική αναγνώριση της Ελληνίδας, Ελένης Αλεξίου, από τον κορυφαίο νομικό οδηγό Chambers and Partners Europe

Σημαντική αναγνώριση της Ελληνίδας, Ελένης Αλεξίου, από τον κορυφαίο νομικό οδηγό Chambers and Partners Europe
Αποτελεί την πρώτη γυναίκα δικηγόρο στην Ευρώπη, με εξειδίκευση στο Real Estate, η οποία λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση.

Η Ελληνίδα δικηγόρος Ελένη Αλεξίου, managing partner της AKL Law Firm, έλαβε την κορυφαία αναγνώριση από το νομικό οδηγό Chambers and Partners Europe, ανεβαίνοντας στη βαθμίδα ‘Star Individual’.

Αποτελεί την πρώτη γυναίκα δικηγόρο στην Ευρώπη, με εξειδίκευση στο Real Estate, η οποία λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση, αλλά και τη μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα σε οποιονδήποτε κλάδο δικαίου. Tη βαθμίδα ‘Star Individual’ του Chambers and Partners Europe καταλαμβάνουν, για το 2024, μόλις τέσσερις συνολικά Έλληνες νομικοί. 

To Chambers & Partners Europe αποτελεί την πλέον έγκυρη πηγή πληροφόρησης και αξιολόγησης για τη νομική και επαγγελματική κοινότητα στην Ευρώπη. Δημοσιεύει ετήσιες αναφορές και κατατάσσει τους επαγγελματίες του νομικού τομέα με βάση την ποιότητα της εργασίας τους και τη φήμη τους στην αγορά και λειτουργεί ως ένα αξιόπιστο εργαλείο για την ανεξάρτητη αξιολόγηση των νομικών επαγγελματιών και των δικηγορικών εταιρειών, σε διάφορους τομείς νομικής εξειδίκευσης. Τα αποτελέσματα και οι κατατάξεις που παρέχονται από το Chambers and Partners Europe αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νομικούς, καθώς η ένταξή τους στις λίστες του (ήδη από τις εισαγωγικές βαθμίδες) θεωρείται ως κορυφαία αναγνώριση της θέσης τους και της φήμης τους στο νομικό χώρο.

Η Ελένη Αλεξίου είναι managing partner της AKL Law Firm, η οποία αποτελεί συνέχεια του δικηγορικού γραφείου που ιδρύθηκε το 1891 από τον προπάππου της και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα γραφεία στην Ελλάδα. Κατατάσσεται σταθερά στους κορυφαίους νομικούς με εξειδίκευση στο Real Estate στην Ευρώπη και έχει ενταχθεί στο ‘Legal 500 Hall of Fame for Real Estate & Construction’, τον επίσης παγκόσμιου κύρους νομικό οδηγό που αξιολογεί και κατατάσσει δικηγορικά γραφεία και μεμονωμένους δικηγόρους, με βάση τις αξιολογήσεις των πελατών και των συναδέλφων τους μετά από σχετική ετήσια εκτεταμένη ανεξάρτητη έρευνα. 

H AKL Law Firm έχει εκτεταμένη εξειδίκευση στους κλάδους του Real Estate, των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών (M&A), του Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού κλάδου και της επίλυσης διαφορών. H εταιρεία έχει λάβει πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς νομικούς οδηγούς (Legal500, Chambers Europe & Global, IFLR), που την κατατάσσουν στις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα στα αντικείμενα ενασχόλησής της, ενώ αρκετοί από τους partners έχουν διακριθεί ατομικά στους ίδιους οδηγούς για τις νομικές τους γνώσεις και τη βαθιά εξειδίκευσή τους. Το 2024, η AKL απέσπασε τη βράβευση «ικανοποίηση πελάτη 5 αστέρων» (5 star client satisfaction) από το Legal500, για την εξαιρετική παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της και είναι μία από τις ελάχιστες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα με αυτή τη διάκριση. Η εταιρεία συμμετέχει σε πολύ σημαντικά έργα τα τελευταία χρόνια, όπως η ανάπτυξη, αδειοδότηση και χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού, η παραχώρηση και ιδιωτικοποίηση των λιμένων Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Ηγουμενίτσας, έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, μεγάλες τουριστικές και επιχειρηματικές αναπτύξεις greenfield, σύνθετες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, επιχειρηματικών ομίλων, εξαγορών και ανάπτυξης έργων στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και του real estate.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: