Σύμφωνο αμυντικής-τεχνικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας

Σύμφωνο αμυντικής-τεχνικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας στην Αθήνα θα επικυρώσει τη συμφωνία.

Στην επικείμενη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, τη Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στην Ελλάδα θα υπογραφεί συμφωνία στον τομέα της αμυντικής – τεχνικής συνεργασίας», είπε ο Α.Αντόνοφ σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στη Μόσχα, σημειώνοντας ότι με αυτή τη συμφωνία Ελλάδα και Ρωσία θα ολοκληρώσουν τη διαμόρφωση της «νομικής βάσης» των σχέσεών τους στον τομέα αυτό.

Διαβάστε ακόμη: «Άμεσες επενδύσεις από την Βρετανία στην Ελλάδα»

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συζητηθεί όλο το φάσμα των ζητημάτων της στρατιωτικής – αμυντικής συνεργασίας και νομίζω ότι ο Σεργκέι Κουζουγκέτοβιτς (σ.σ. Σοϊγκού) θα διατυπώσει προτάσεις μακράς πνοής για την ανάπτυξή της», δήλωσε ο κ. Αντόνοφ τονίζοντας ότι κατά την επίσκεψη στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του Ρώσου υπουργού όχι μόνο με τον ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά και «με την πολιτική ηγεσία της χώρας».

Συμπλήρωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «η επίσκεψη θα είναι, όπως πάντα, δυναμική, σύντομη, συμπιεσμένη και γεμάτη με συγκεκριμένες συναντήσεις και συνομιλίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά από αυτήν την επίσκεψη η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα αυξηθεί γρήγορα και με “ιπτάμενους” ρυθμούς προς τα εμπρός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ