ΣΥΡΙΖΑ: «Πραξικοπηματική ενέργεια σε βάρος της ενημέρωσης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Πραξικοπηματική ενέργεια σε βάρος της ενημέρωσης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει «μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου».

«Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του «με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει ότι ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του». Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της.

Διαβάστε ακόμη:Ελεύθεροι οι τέσσερις προσαχθέντες στην ΕΡΤ

Την κατηγορηματική διαφωνία της εκφράζει και η ΔΗΜΑΡ «με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της. Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής. Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της ΕΡΤ» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος “νόμος και τάξη”, αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής» τονίζει το ΚΚΕ και επαναλαμβάνει ότι «η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».

ΠΑΣΟΚ: «Καθήκον της πολιτείας η αποκατάσταση της νομιμότητας»
«Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμα ότι «η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων που, αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά, δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά, κατά της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κατά της προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υποστηρίζει δε ότι «οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων» και πως «κανείς σήμερα δεν μπορεί στο όνομα του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού να σταματήσει την αναβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».