Σκέρτσος: Κλείστηκαν 50.000 ραντεβού για εμβολιασμούς από την Τρίτη έως σήμερα

Σκέρτσος: Κλείστηκαν 50.000 ραντεβού για εμβολιασμούς από την Τρίτη έως σήμερα
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, συμμετέχει στην καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας, Αθήνα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφέρθηκε στην πρόοδο των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή προστίμου και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών.

«50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+ κλείστηκαν από την Τρίτη το μεσημέρι έως αυτή την ώρα. Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι, έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε για να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από τους πιο ευάλωτους», υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα η κυβέρνηση, το μέτρο της υποχρεωτικότητας και του προστίμου ελήφθη, όχι με τιμωρητική διάθεση αλλά ως έσχατη προσπάθεια να πειστούν οι άνω των 60 ετών να κάνουν το εμβόλιο.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με την αναμνηστική, τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, καθώς συνεδριάζει η Επιτροπή εμβολιασμών για να εξετάσει την εισήγηση της κυβέρνησης για χορήγηση νωρίτερα των 6 μηνών.