Στα «μαλακά» ο Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

Στα «μαλακά» ο Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

Ένοχος για ανθρωποκτονία αλλά δίχως δόλο ο Πιστόριους – Ποινή κάτω των 25 ετών θα του επιβληθεί από το δικαστήριο. 

Το δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είναι ένοχος για την κατηγορία του φόνου εκ προθέσεως της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Προηγήθηκε η μαραθώνια ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης από την δικαστή, η οποία αφού αμφισβήτησε την εγκυρότητα μαρτύρων, έριξε στα «μαλακά» τον Πιστόριους, λέγοντας ότι δεν αποδείχθηκε προμελέτη.

Η απαλλαγή του Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης σημαίνει ότι η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι κάτω των 25 ετών.
Η δικαστής είπε ότι ο νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης και παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

«Δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν» είπε χαρακτηριστικά η δικαστής.

Επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος εσφαλμένα πίστεψε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο τη στιγμή που πυροβολούσε, σκοτώνοντας τη σύντροφό του.

«Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία» δήλωσε η Τοκοζίλε Μασίπα, η οποία δέχεται την «αμέλεια» από την πλευρά του Πιστόριους για την πράξη του.

«Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια» δήλωσε η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα.

Διαβάστε σχετικά: 

Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης ο Πιστόριους