Startup λανσάρει καφέ χωρίς κόκκους και προσελκύει επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων

Startup λανσάρει καφέ χωρίς κόκκους και προσελκύει επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων
Photo: pixabay.com
Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να μειώσεις τις περιβαλλοντικές συνέπειες του καφέ.

Μια startup επιχείρηση με έδρα το Σιάτλ, η οποία υποστηρίζεται από ορισμένους από τους επενδυτές που βρίσκονται πίσω από την Beyond Meat, λανσάρει αυτή την εβδομάδα τον πρώτο καφέ χωρίς κόκκους στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του δημοφιλούς ροφήματος.

Η καινοτομία έχει τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών, οι οποίοι έχουν ρίξει 51,6 εκατομμύρια δολάρια στην Atomo Coffee με την ελπίδα ότι το ρόφημά της – το οποίο χρησιμοποιεί υπερτροφές και ανακυκλωμένα συστατικά για να μιμηθεί τη μοριακή δομή του καφέ – θα έχει απήχηση στους καταναλωτές.

Η αποψίλωση των δασών είναι η δεύτερη κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής μετά την καύση ορυκτών καυσίμων. Μελέτες έχουν δείξει ότι μέχρι το 2050 περίπου η μισή γη που χρησιμοποιείται σήμερα για την καλλιέργεια καφέ θα μπορούσε να είναι μη παραγωγική χάρη στην κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ο καφές προκαλεί αποψίλωση των δασών με αρκετά ανησυχητικό ρυθμό, τόσο που ισούται σχεδόν μέχρι δέκα (κεντρικά) πάρκα της Νέας Υόρκης την ημέρα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Atomo, Andy Kleitsch, πριν από την παρουσίαση του καφέ χωρίς κόκκους στο New York Coffee Festival την Παρασκευή.

Η Atomo υποστηρίζει ότι ο κρύος καφές χωρίς κόκκους προκάλεσε 93% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και χρησιμοποίησε 94% λιγότερο νερό από τον κανονικό, ενώ η εταιρεία αναμένει να δει παρόμοια νούμερα για τον ζεστό καφέ χωρίς κόκκους, ο οποίος επίσης παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας κυρίως ανακυκλωμένα συστατικά, όπως κουκούτσια χουρμάδων, τα οποία τείνουν να απορρίπτονται κατά τη διαδικασία εμπορικής παραγωγής

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιοδικό Time την ονόμασε μία από τις 200 καλύτερες εφευρέσεις του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: