Στις 13 Οκτωβρίου η απόφαση για την ποινή του Πιστόριους

Στις 13 Οκτωβρίου η απόφαση για την ποινή του Πιστόριους

Απογοητευμένη  δηλώνει η οικογένεια της δολοφονημένης συντρόφου του πρώην Παραολυμπιονίκη από την ετυμηγορία - Έφεση θα ασκήσει η εισαγγελεία.

«Αποσβολωμένη» χαρακτηρίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την έκφραση των συγγενών της Ρίβα Στένκαμπ στο δικαστήριο της  Νοτίου Αφρικής καθώς η δικαστής  Θοκοζίλα Μασίπα διάβαζε την απόφαση με την οποία έκρινε τον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του, κατηγορία που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης το ανώτερο 15 χρόνια. 

Μετά από μία δίκη που κράτησε περισσότερο από έναν χρόνο, η δικαστής διάβασε σήμερα την τελική απόφασή της, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει την τελική ποινή που θα επιβληθεί στον Νοτιοαφρικανό πρώην αθλητή στις 13 Οκτωβρίου.

«Απογοητευμένη» δηλώνει από την άλλη και η εισαγγελική αρχή στη Νότια Αφρική από την ετυμηγορία,  ανακοινώνοντας ότι θα εξετάσει αν θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Ο 27χρονος αθλητής, ο οποίος είναι ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια του, πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μέσα στο σπίτι του, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ευρισκόμενος σε άμυνα γιατί την πέρασε για διαρρήκτη.

Παράλληλα, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την ετυμηγορία.

«Ύστερα από τη σημερινή ετυμηγορία, συμπάσχουμε με όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από αυτή τη φοβερή τραγωδία, ειδικά την οικογένεια και τους φίλους της Ρίβα Στέενκαμπ που δυστυχώς έχασε τη ζωή της στο συμβάν. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, η IPC τόνιζε τη σημασία της διάκρισης ανάμεσα στη συμβολή του Όσκαρ στο Παραολυμπιακό Κίνημα και στην ιδιωτική του ζωή. Ως αθλητικός οργανισμός, δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσουμε την κατάληξη μίας δικαστικής υπόθεσης που δεν συνδέεται με τον αθλητισμό», αναφέρει η IPC σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε ακόμη:

Στα «μαλακά» ο Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης ο Πιστόριους