Στο Αγρίνιο χτυπά η «καρδιά» της ευρωπαϊκής καπνοβιομηχανίας

Στο Αγρίνιο χτυπά η «καρδιά» της ευρωπαϊκής καπνοβιομηχανίας

Για την νέα πρωτοβουλία της Philip Morris ενημερώνεται  ο πρωθυπουργός.

Προγραμματισμένη συνάντηση έχουν για σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος , Νίκος Θεοφιλόπουλος, με τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για την σημαντική πρωτοβουλία αξιοποίησης της καπναποθήκης που διέθετε ο όμιλος στο Αγρίνιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί στην γενέτειρα της οικογένειας Παπαστράτου το ευρωπαϊκό κέντρο καπνών του ομίλου πανευρωπαϊκά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην καπναποθήκη της εταιρείας θα αποθηκεύονται τα καπνά, τα οποία θα καλύπτουν τις παραγωγικές ανάγκες της εταιρείας στην Ευρώπη. Η επένδυση αυτή, πέρα από τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας, αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για τα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις μεταφορές των καπνών.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι τολμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα της κρίσης

Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες νωρίτερα, η Philip Morris International και η θυγατρική της Παπαστράτος είχαν ανακοινώσει συμφωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση για την αγορά ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου για τα επόμενα τρία χρόνια. Συγκεκριμένα για την τριετία 2013-2015, η συμφωνία προβλέπει αύξηση κατά 20% των ποσοτήτων των ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου που θα αγοράσει η Philip Morris International σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.