Στο «φως» η μυστική συνομιλία Τσίπρα – Καραμανλή

Στο «φως» η μυστική συνομιλία Τσίπρα – Καραμανλή

Τον διάλογο εκτός από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαιώνει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο «φως» έρχονται από τον τύπο οι διάλογοι μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεφωνικοί συνομιλία που είχαν.  Την συνομιλία αυτή επιβεβαίωσαν και οι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι έγινε με δική του πρωτοβουλία στις 10 Ιουλίου για μια μόνο φορά, πριν αναχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας για την κρίσιμη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες που οδήγησε στο τρίτο Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε ξημερώματα στον κ. Τσίπρα για να τον συμβουλεύσει, τονίζοντάς του ότι κάθε πρωθυπουργός έχει μια και μόνη ευκαιρία. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Καραμανλής φέρεται να δήλωσε στον Αλέξη Τσίπρα: «Καταλαβαίνω πολύ καλά τις πιέσεις που δέχεσαι από το κόμμα σου και από άλλους παράγοντες. Αλλά όταν σε κρίνει η Ιστορία για τη λάθος απόφαση, αυτά δεν θα έχουν την παραμικρή σημασία. Εσύ θα έχεις το βάρος της ευθύνης που οδήγησες τη χώρα στη χρεοκοπία».

Σύμφωνα με άλλες πηγές του Έθνους, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα κρέμεται από μια κλωστή και ότι πρέπει να έχει στο μυαλό του μόνο την Ελλάδα. Ακολούθως, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι απάντησε: «Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Είναι πάντα στο μυαλό μου οι Έλληνες και κυρίως οι πιο αδύναμοι. Δίνω και θα συνεχίσω να δίνω μάχες για αυτούς. Δίνω μάχες από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την διακυβέρνηση και προσπαθώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα».

Την ίδια ώρα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό ένας πρωθυπουργός να συνομιλήσει με έναν πρώην πρωθυπουργό, ιδιαίτερα ότι το απαιτούν οι περιστάσεις.