Στον απόηχο των μεγάλων απεργιών στις ΗΠΑ, η Tesla δίνει αυξήσεις μισθών

Στον απόηχο των μεγάλων απεργιών στις ΗΠΑ, η Tesla δίνει αυξήσεις μισθών
epa08418151 Tesla's vehicle factory in Fremont, California, USA, 12 May 2020. CEO Elon Musk announced he was defying Alameda County (local officials) coronavirus COVID-19 non-essential business shut-down orders. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι συμφωνίες του UAW περιλάμβαναν αύξηση 25% στους βασικούς μισθούς μέχρι το 2028.

Η Tesla του Έλον Μασκ σκοπεύει να προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους στην παραγωγή στις μονάδες της στις ΗΠΑ, μετέδωσε την Πέμπτη το Bloomberg, στον απόηχο των μεγάλων απεργιών του 2023 στις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία ενημέρωσε το προσωπικό στο εργοστάσιο της Καλιφόρνια πως όλοι οι συνεργάτες παραγωγής στις ΗΠΑ, οι χειριστές υλικών και οι επιθεωρητές ποιότητας λαμβάνουν μια «αύξηση μισθού προσαρμογής στην αγορά» για να ξεκινήσουν το νέο έτος.

Το έγγραφο που είδε το Bloomberg δεν αναφέρει πόση αύξηση θα πάρουν οι εργαζόμενοι, ενώ ο ανώτερος διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της Tesla δεν απάντησε σε ερωτήσεις.

Το Reuters αναφέρει πως η κίνηση αυτή έρχεται καθώς άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες -των οποίων οι εργαζόμενοι δεν είναι συνδικαλισμένοι- έχουν αυξήσει τους μισθούς μετά την επίτευξη νέων εργασιακών συμφωνιών από το συνδικάτο United Auto Workers (UAW) με τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, Ford, Stellantis και General Motors.

Οι συμφωνίες του UAW περιλάμβαναν αύξηση 25% στους βασικούς μισθούς μέχρι το 2028, μείωση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει κανείς στον ανώτατο μισθό σε τρία χρόνια από οκτώ χρόνια, αύξηση 150% στις αποδοχές των προσωρινών εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: