Τα δημοφιλέστερα τραγούδια του Spotify για το 2014

Τα δημοφιλέστερα τραγούδια του Spotify για το 2014
Photo:

Το Year in Music του Spotify κάνει μια αναδρομή στη μουσική του 2014.

Ο Ed Sheeran, ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός είναι ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης  του 2014, με περισσότερα από 860 εκατ. streams σε όλο τον κόσμο. Το άλμπουμ του “X” που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο είναι επίσης το πιο δημοφιλές στο Spotify με περισσότερα από 430 εκ. streams!

Η Katy Perry αναδεικνύεται η πιο δημοφιλής γυναίκα καλλιτέχνης για το 2014, λαμβάνοντας τον τίτλο από τη Rihanna που τον κατείχε για δυο συνεχόμενα έτη. Το τραγούδι “Dark Horse” βρισκόταν για 11 εβδομάδες στην κορυφή του US Top 50 chart του Spotify, το μεγαλύτερο διάστημα από κάθε άλλο κομμάτι κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Hozier, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες του Spotify Spotligh για το 2014, ξεχώρισε από νωρίς στο Spotify Viral Chart, πριν ακόμα ανακαλυφθεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Καταλαμβάνοντας μια θέση στο Spotify Viral Chart για 47 εβδομάδες και κατέχοντας τον τίτλο του πιο viral κομματιού με το “Take Me To Church“, ο Hozier έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους καλλιτέχνες του 2014 σκαρφαλώνοντας στην κορυφή.

Το “Happy” του Pharrell Williams είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι και ο ύμνος της pop μουσικής για το 2014, με περισσότερες από 260 εκ. streams στο Spotify .

Φέτος δημιουργήθηκαν περισσότερες από 733 εκ. playlists, με την playlist Today’s Top Hits’ να είναι η πιο δημοφιλής με περισσότερους από 2,3 εκ. followers. Το Spotify αποκάλυψε επίσης ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν επισήμως η πιο θορυβώδης μέρα του έτους, με τα περισσότερα streams heavy rock και metal μουσικής από κάθε άλλη, ενώ την 30η Μαΐου μεταδόθηκαν συνεχόμενα οι περισσότερες playlists με τον τίτλο ‘happy’.

Ο Steve Savoca, Head of Content στο Spotify, είπε: «Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για πολλούς καλλιτέχνες στο Spotify. Περισσότεροι από 50 εκ. λάτρεις της μουσικής άκουσαν περισσότερες από 7 δισεκατομμύρια ώρες μουσικής μέσα στο 2014. Είμαστε περήφανοι που το Spotify δίνει τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν τη μουσική να ανακαλύπτουν, να απολαμβάνουν και να μοιράζονται νέα ακούσματα, ενώ παράλληλα βοηθά τους καλλιτέχνες να προσεγγίζουν νέο κοινό». Και πρόσθεσε: «Θερμά συγχαρητήρια στον Ed Sheeran που ανακηρύχθηκε ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης για το 2014, καθώς και για το άλμπουμ του X που οι θαυμαστές του επίσης ανέδειξαν το δημοφιλέστερο στο Spotify».

Ο Ed Sheeran δήλωσε «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρίσκομαι στην κορυφή της λίστας με τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες»

Ο Hozier δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τους θαυμαστές μου που άκουσαν και μοιράστηκαν τη μουσική μου. Το Spotify βοήθησε στο να μεταδοθεί η μουσική μου σε όλο τον κόσμο τόσο γρήγορα και αυτό για έναν νέο καλλιτέχνη είναι ανεκτίμητο. Σας ευχαριστώ που ακούτε και μοιράζεστε τη μουσική μου με τους φίλους σας».

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του Spotify για το 2014
Οι  προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του Spotify, φέρνουν ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες δυο συγκροτήματα. Οι  Arctic Monkeys βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων ενώ οι Coldplay καταλαμβάνουν την  3η θέση. Στη 2η θέση των προτιμήσεων βρίσκεται ο Eminem, ενώ ο Avicii και ο Calvin Harris βρίσκονται στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες για το 2014 με βάση τα streams, βρίσκονται και δύο Έλληνες καλλιτέχνες. Ο Αντώνης Ρέμος και ο Παντελής Παντελίδης φιγουράρουν ανάμεσα στους 20 πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως τους κατέταξαν οι Έλληνες χρήστες του Spotify, καταλαμβάνοντας την 15η και την 19η θέση αντίστοιχα.

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών σχετικά με τα πιο δημοφιλή τραγούδια του 2014 φέρνουν στην κορυφή το Happy του Pharrell Williams, ένα κομμάτι που έγινε παγκόσμια επιτυχία.  Στη 2η θέση βρίσκεται το Counting Stars των OneRepublic ενώ η τριάδα κλείνει με το Do I Wanna Know? των Arctic Monkeys. Στις δύο τελευταίες θέσεις της πεντάδας βρίσκονται δύο κομμάτια που μας συντρόφευσαν το φετινό καλοκαίρι.  Το Waves από τον Mr. Probz σε remix του Robin Schulz και το Summer του Calvin Harris που βρίσκονται στην 4η και 5η  θέση αντίστοιχα.

Στη λίστα με τα πέντε κορυφαία άλμπουμ βρίσκεται το X του Ed Sheeran, του κορυφαίου καλλιτέχνη για φέτος στο Spotify. Ακολουθεί το The New Classic από την Iggy Azalea, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το GIRL του Pharrell Williams. Το V από τους Maroon 5 βρίσκεται στην 4η θέση και η πεντάδα κλείνει με το άλμπουμ My Everything της πρωτοεμφανιζόμενης  Ariana Grande.

Στην κορυφή των viral τραγουδιών για το 2014 σύμφωνα με τους Έλληνες χρήστες της υπηρεσίας, βρίσκεται το I See Fire του Ed Sheeran. Ακολουθεί το All of Me του John Legend ενώ στην 3η θέση βρίσκεται το Waves του Mr. Probz σε remix του Robin Schulz. Την 4η και 5η θέση αντίστοιχα καταλαμβάνουν τα κομμάτια Changes των Faul & Wad Ad και Dernière Danse της Indila. Στη λίστα με τα viral τραγούδια που ξεχώρισαν βρίσκεται και το κομμάτι  Η επιμονή σου από την Ελεονώρα Ζουγανέλη, το οποίο καταλαμβάνει την 6η θέση.