Τα smartphones θέλουν να κατακτήσουν την TV σας

Τα smartphones θέλουν να κατακτήσουν την TV σας

Γιατί η Google, η Amazon και η Apple στρέφονται προς τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και τους συνδέουν με τα κινητά μας.

Η Google παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το Android TV, ένα σύστημα ελέγχου και περιεχομένου για  Smart TVs. Η Amazon κυκλοφόρησε φέτος το Fire TV, έναν streaming media player. Και η Apple έχει εδώ και χρόνια -με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία- το γνωστό Apple TV.

Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως κανένα από τα αυτά τα συστήματα δεν πρόκειται να αποφέρει μεγάλα κέρδη. Μάλιστα το Apple TV είχε έσοδα μόλις $1 δισ. το 2013, λιγότερο από το 1% όσων χρημάτων φέρνει το iPhone.

Γιατί, λοιπόν, μπαίνουν στον κόπο; Η απάντηση βρίσκεται στο ότι, σύμφωνα με τις έρευνες, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν όλο και λιγότερο χρόνο μπροστά στο desktop PC ή το laptop τους και όλο και περισσότερο κοιτάζοντας το smartphone και την τηλεόρασή τους. Οι Αμερικανοί, συγκεκριμένα, περνούν περίπου δυόμιση ώρες στο καθένα.

Οι εταιρείες τεχνολογίας πιστεύουν πως η τηλεόραση είναι το τελευταίο, και ακόμα «απόρθητο», φρούριο που πρέπει να κατακτήσουν. Για αυτό οι νέες συσκευές τους προσπαθούν να φτάσουν στους δέκτες μας με πολιορκητικό κριό τα κινητά μας.

Κάθε εταιρεία επιθυμεί το δικό της σύστημα να είναι συνδεδεμένο με την TV μας και να ελέγχεται από το smartphone. Και γνωρίζουν πως όποιος έχει ήδη Android τηλέφωνο θα επιλέξει τη λύση της Google, ενώ όποιος έχει iPhone δεν θα κοιτάξει πέρα από το Apple TV.

Συνεπώς, όποιος κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στα κινητά θα είναι, πιθανότατα, και εκείνος που θα κατακτήσει το «Ελντοράντο» της έξυπνης τηλεόρασης. Η μεγάλη μάχη μόλις άρχισε.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το Apple TV σας

Ιδού το «Άγιο Δισκοπότηρο» του home-entertainment!

To Android έρχεται στο smartwatch, το αυτοκίνητο και την TV σας

Η Google μπαίνει σε νέα «μονοπάτια» δια της… πλαγίας οδού