Τα T-shirt της Adidas για το Μουντιάλ «σκανδαλίζουν» τη Βραζιλία

Τα T-shirt της Adidas για το Μουντιάλ «σκανδαλίζουν» τη Βραζιλία

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο αναγκάστηκε να αποσύρει τα μπλουζάκια που κρίθηκαν υπερβολικά προκλητικά.

Η Βραζιλία, η χώρα που θα φιλοξενήσει τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου αυτό το καλοκαίρι, μάλλον δεν υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τα νέα μπλουζάκια της Adidas που είναι αφιερωμένα στο συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.

Ο λόγος που τα δύο σχέδια της γνωστής αθλητικής εταιρείας έτυχαν μάλλον ψυχρής υποδοχής; Το ένα μοντέλο αναγράφει τη φράση «Αγαπώ τη Βραζιλία», μόνο που αντί για καρδούλα εμφανίζονται γυναικεία οπίσθια, ενώ το άλλο έχει τη φράση «Ανυπομονώ να σκοράρω» πάνω από το όνομα της χώρας και δίπλα από μία γυναίκα που φοράει ένα λεπτό μπικίνι.

«Η σεξουαλική εκμετάλλευση είναι ένα απαράδεκτο έγκλημα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται με το οποιοδήποτε είδος τουρισμού. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στους τουριστικούς μας εταίρους ότι η Βραζιλία δεν θα ανεχθεί αυτό το είδος εγκλήματος στην επικράτειά της», δήλωσε ο Φλάβιο Ντίνο, πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Βραζιλίας.

Διαβάστε ακόμη: Μπορεί το Παγκόσμιο Κύπελλο να σώσει τον τουρισμό της Βραζιλίας;

Εν τέλει, οι αντιδράσεις οδήγησαν την Adidas στην απόσυρση των T-shirt. Σε δηλώσεις της στο CNN Money, η Κάτια Σρέιμπερ, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, τόνισε ότι «αποφασίσαμε να αποσύρουμε τη συγκεκριμένη σειρά, λαμβάνοντας υπόψη την ανατροφοδότηση που λάβαμε από πελάτες και εμπλεκόμενους φορείς».

Η Adidas, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο, συνεργάζεται εδώ και 40 χρόνια με τη FIFA, τη διοργανώτρια αρχή του Μουντιάλ.

Διαβάστε ακόμη: Νέο smartwath από την Adidas