Ταξιδέψτε αεροπορικά με λιγότερες στάσεις και χαμηλότερη τιμή

Ταξιδέψτε αεροπορικά με λιγότερες στάσεις και χαμηλότερη τιμή

Περισσότερες επιλογές ανακοινώσει για τους επιβάτες που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο η Star Alliance. 

Το δίκτυο της Star Alliance ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις υπηρεσίες που προσφέρει σε επιβάτες που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο παρουσιάζοντας τέσσερις επιπλέον κατηγορίες ναύλων Round the World (RTW).  Οι επιβάτες μπορούν πλέον να επιλέγουν μεταξύ συνολικά 14 ναύλων RTW• τριών για εισιτήρια First Class, τεσσάρων για εισιτήρια Business Class και επτά για εισιτήρια Economy Class.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι στην Economy Class ο ισχύον ναύλος καθορίζεται πλέον συνδυάζοντας τον συνολικό αριθμό στάσεων με τον συνολικό αριθμό μιλίων που πραγματοποιήθηκαν. Η οικονομικότερη επιλογή είναι αυτή που δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να ταξιδεύουν για 26.000 μίλια κατά το μέγιστο και να πραγματοποιούν από τρεις έως πέντε στάσεις. Μέχρι σήμερα, στα ανώτερα επίπεδα μιλίων της Economy Class – 29.000, 34.000 ή 39.000 μίλια – επιτρεπόταν η πραγματοποίηση 15 στάσεων κατά το μέγιστο. Με τα νέα επίπεδα ναύλων, οι επιβάτες μπορούν πλέον να επιλέγουν λιγότερες στάσεις έναντι χαμηλότερης τιμής. Για παράδειγμα, ένας επιβάτης που ταξιδεύει με εισιτήριο RTW 29.000 μιλίων έχει πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μόνον επτά στάσεις και ως εκ τούτου να εξοικονομήσει περίπου 10%.

Η Business Class γίνεται ακόμη πιο ελκυστική, καθώς οι επιβάτες μπορούν πλέον να επιλέγουν χαμηλότερους ναύλους που καλύπτουν έως 26.000 μίλια. Οι εν λόγω ναύλοι έρχονται να συμπληρώσουν τα ήδη ισχύοντα επίπεδα ναύλων των 29.000, 34.000 και 39.000 μιλίων, τα οποία εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα. Ο επιτρεπόμενος αριθμός στάσεων παραμένει επίσης ως έχει για τα επίπεδα ναύλων Business Class RTW και κυμαίνεται μεταξύ 3 και 15 στάσεων.

Οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην First Class εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των επιπέδων ναύλων 29.000, 34.000 και 39.000 μιλίων.

Για μια καλύτερη αντίληψη των επιπέδων μιλίων, σημειώνεται ότι η περιφέρεια της γης στον Ισημερινό είναι περίπου 24.901 μίλια. Οι προσφερόμενοι ναύλοι δίνουν τη δυνατότητα στον επιβάτη να επιλέξει το επίπεδο μιλίων που καλύπτει καλύτερα τις προσωπικές του ταξιδιωτικές ανάγκες. Οι ναύλοι διαφοροποιούνται από αγορά σε αγορά και κατά κανόνα αποτελούν μια πιο οικονομική λύση σε σχέση με την αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων απλής μετάβασης από ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη του ίδιου δρομολογίου. Τα παιδιά ηλικίας από 2 έως 11 ετών πληρώνουν το 75% της αξίας του ναύλου ενηλίκων, ενώ τα βρέφη κάτω των 2 ετών που δεν καταλαμβάνουν θέση πληρώνουν το 10% του ναύλου ενηλίκων.

Οι επιβάτες μπορούν να διαμορφώσουν τις δικές τους διαδρομές μέσα στα όρια μιλίων που προσφέρουν τα διάφορα επίπεδα ναύλων. Το ταξίδι πρέπει να ξεκινά και να ολοκληρώνεται στην ίδια χώρα και κατά κανόνα να είναι προς μία κατεύθυνση, προς ανατολικά ή δυτικά, ενώ επιτρέπονται μικρές παρεκκλίσεις από τη γενική κατεύθυνση εντός της ίδιας ηπείρου. Οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να διασχίσουν τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό πάνω από μία φορά.

Πρέπει να πραγματοποιούνται 24ωρες στάσεις σε 3 τουλάχιστον πόλεις και το δρομολόγιο μπορεί να περιλαμβάνει από 5 έως 15 στάσεις (ο συνολικός αριθμός στάσεων εξαρτάται από το επίπεδο του ναύλου). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση: www.staralliance.com/en/fares/round-the-world-fare/.

Από τη σελίδα αυτή μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο εργαλείο Star Alliance Book and Fly, που επιτρέπει την πραγματοποίηση κρατήσεων και την έκδοση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου για τον ναύλο RTW. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται σε οποιαδήποτε από τις 26 εταιρείες-μέλη της Star Alliance ή σε κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο.
Εκτός από τους ναύλους RTW, το δίκτυο Star Alliance προσφέρει επίσης τον ναύλο Circle Pacific Fare και πέντε Regional Airpasses.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με εισιτήρια RTW της Star Alliance μπορούν κατά κανόνα να συγκεντρώνουν μίλια σε οποιοδήποτε από τα 18 προγράμματα τακτικών επιβατών που προσφέρονται από τις αεροπορικές εταιρείες που είναι μέλη της Star Alliance#. Τα μίλια που συγκεντρώνονται συνυπολογίζονται για την αναβάθμιση σε επίπεδο Gold και Silver στην Star Alliance και μπορούν να εξαργυρωθούν με δωρεάν πτήσεις, αναβαθμίσεις κατηγορίας θέσης, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κλπ.

Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας των νέων ναύλων, η Star Alliance ξεκινά μια διαδικτυακή εκστρατεία προώθησης σε πολλαπλά μέσα επικοινωνίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προβολή των νέων ναύλων μέσω της ιστοσελίδας www.staralliance.com, όπου ένα σχετικό μπάνερ με διάφορα αντικείμενα και σουβενίρ επιβατών που γυρίζουν τον κόσμο θα επιτρέπει στους επισκέπτες να μεταβαίνουν απευθείας στην ενότητα «Book and Fly». Το ίδιο ακριβώς θα πράξουν και οι δικτυακοί τόποι όλων των αεροπορικών εταιρειών-μελών της Star Alliance, στους οποίους πλέον θα είναι διαθέσιμο το νέο οπτικό υλικό και ο σχετικός σύνδεσμος προς τη σελίδα «Book and Fly».

Επιπλέον, η εκστρατεία της Star Alliance θα φιλοξενηθεί και σε διάφορες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, όπως οι Tripadvisor.com, Linkedin.com, Expedia.com, CNN.com και Seat Guru.com, σε επιλεγμένες αγορές.

Διαβάστε περισσότερα: 

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες

Οι καλύτερες αεροπορικές Business Class

Αυτή είναι η νέα ελληνική ιστοσελίδα της Ryanair