Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πότε εκπνέει η προθεσμία – Πώς εκτυπώνονται

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πότε εκπνέει η προθεσμία – Πώς εκτυπώνονται
Αστυνομικοί ελέγχουν τα οχήματα που φθάνουν στα διόδια των Αφιδνών , Παρασκευή 10 Απριλίου 2020. Αυστηρά θα είναι τα μέτρα μετακίνησης του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε ποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας.

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου είναι η προθεσμία για να πληρώσουν οι οδηγοί τα τέλη κυκλοφορίας 2024.

Υπάρχουν τρεις τρόποι πληρωμής, με τους ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εξής:

  • Επισκέπτονται ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
  • Χρησιμοποιούν την εφαρμογή e-banking της τράπεζάς τους για να πληρώσουν με τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Επισκέπτονται ένα κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και πληρώνουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πώς γίνεται η εκτύπωση

Για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας, απαιτούνται οι κωδικοί taxisnet του ιδιοκτήτη του οχήματος. Η διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  • Εισέρχεστε στην εφαρμογή MyCar χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet.
  • Επιλέγετε το “Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων” και έπειτα το πεδίο “Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων”.
  • Επιβεβαιώνετε το ΑΦΜ και το έτος (το 2023) και εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Έπειτα, επιλέγετε “Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας”.
  • Εάν δεν διαθέτετε κωδικούς taxisnet, μπορείτε να εισάγετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ και να πατήσετε “Εκτύπωση”.

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας εάν το όχημά σας έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία στη ΔΟΥ πριν από την 1η Ιανουαρίου 2023. Το αποδεικτικό πληρωμής είναι απαραίτητο έγγραφο που πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητό σας, παρόμοια με την ασφάλεια αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: