Τέμπη: Θύματα και συγγενείς διεκδικούν την ποινική δίωξη κάθε υπαίτιου από ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Hellenic Train

Τέμπη: Θύματα και συγγενείς διεκδικούν την ποινική δίωξη κάθε υπαίτιου από ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Hellenic Train
Kατεστραμμένα βαγόνια των τραίνων που συγκρούστηκαν έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μηνύσεις και αγωγές κατά πολιτικών και στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train ετοιμάζουν θύματα και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας ετοιμάζουν δικηγόροι που τους ανέθεσαν θύματα και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, παράλληλα με μηνύσεις και αγωγές κατά κάθε υπεύθυνου πολιτικού προσώπου και στελεχών τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και της Hellenic Train για σωρεία παραλείψεων και λαθών που είχαν ως αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Ήδη δικηγόροι τόσο της Αθήνας όσο και επαρχιακών πόλεων έχουν λάβει εντολές από παθόντες να δηλώσουν παρόντες στην ανάκριση που ξεκινά με μοναδικό προς ώρας κατηγορούμενο τον σταθμάρχη Λάρισας ο οποίος θα απολογηθεί το Σάββατο για δύο πλημμελήματα και ένα κακούργημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εντολή που έχουν είναι να κινηθούν μέσω της ποινικής δικαιοσύνης αλλά και των αστικών δικαστηρίων διεκδικώντας την ποινική δίωξη κάθε υπαίτιου από τις εταιρίες που διαχειρίζονται τον σιδηρόδρομο και τα τρένα αλλά και την αποζημίωσή τους για την ψυχική οδύνη και τις βλάβες που υπέστησαν.

Ήδη με δελτίο Τύπου το γραφείο του Αλέξη Κούγια ενημερώνει πως:

Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξη Κούγια, και την συνεργάτιδά του κα Χριστίνα Μητρονάτσιου επέλεξαν οι τραγικοί γονείς, τα αδέλφια και οι παππούδες των δύο διδύμων κοριτσιών και της πρώτης εξαδέλφης τους, οι οποίοι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, εξαϋλώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των δύο τρένων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα παραγγελία Ντογιάκου για την τραγωδία των Τεμπών: Να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, απ΄ όπου και αν προέρχονται»

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως: “Η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό”.

Αντίστοιχη εντολή έχει λάβει όπως ανακοίνωσε χθες και ο δικηγόρος Κατερίνης Βασίλης Νουλέζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr