Θα καταφέρει το Χονγκ Κονγκ να γίνει διεθνές hub για τα κρυπτονομίσματα;

Θα καταφέρει το Χονγκ Κονγκ να γίνει διεθνές hub για τα κρυπτονομίσματα;
Photo: pixabay.com
Είκοσι τέσσερις εταιρείες υπέβαλαν αίτηση για άδεια λειτουργίας ανταλλακτηρίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Είκοσι τέσσερις εταιρείες υπέβαλαν αίτηση για άδεια λειτουργίας ανταλλακτηρίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων παικτών όπως οι Bybit, και Crypto.com, καθώς η πόλη προσπαθεί να αναπτύξει έναν ρυθμιζόμενο κόμβο για τον κλάδο.

Οι Gate.io, HTX και Bullish ήταν μεταξύ άλλων με αξιοσημείωτους όγκους συναλλαγών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Το Χονγκ Κονγκ επέβαλε προθεσμία 29 Φεβρουαρίου για τις αιτήσεις και οι πλατφόρμες που δεν έχουν υποβάλει αίτηση πρέπει να σταματήσουν τις υπηρεσίες τους μέχρι το τέλος Μαΐου.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο Binance απουσίαζε από τη λίστα.Το ίδιο και η Coinbase, η κορυφαία πλατφόρμα των ΗΠΑ, και η Kraken, ένας άλλος δημοφιλής χώρος συναλλαγών.

Η βιομηχανία των cryptos θα εξετάσει τους αιτούντες για να εκτιμήσει τη γοητεία του Χονγκ Κονγκ ως κέντρου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εν μέσω ανταγωνισμού από άλλες δικαιοδοσίες.

Το εννέα μηνών παλιό εγχειρίδιο κανόνων για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία της πόλης δίνει προτεραιότητα στην προστασία των επενδυτών, γεγονός που συνεπάγεται κόστος συμμόρφωσης που θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για ορισμένες επιχειρήσεις.

Το Χονγκ Κονγκ στράφηκε προς τη δημιουργία ενός κόμβου κρυπτογράφησης στα τέλη του 2022, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να εμφανιστεί πρωτοποριακό εν μέσω αμφιβολιών για το μέλλον της πόλης. Επί του παρόντος υπάρχουν δύο εγκεκριμένα ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, το HashKey Exchange και το OSL Group.

Το εξελισσόμενο ρυθμιστικό τοπίο πιθανότατα θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο η OSL κατασκευάζει την επιχείρησή της, και το κόστος είναι κάτι που θα πρέπει να αξιολογηθεί, δήλωσε ο επικεφαλής ρυθμιστικών υποθέσεων της εταιρείας Γκάρι Τίου.

Οι ροές

Το μεγαλύτερο μέρος των εκτιμώμενων 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα που εισέρρευσαν στο Χονγκ Κονγκ κατά το έτος μέχρι τον Ιούνιο το έκαναν σε εξωχρηματιστηριακές – ή εξωχρηματιστηριακές – συναλλαγές και όχι μέσω ανταλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με στοιχεία της Chainalysis.

Μικρά καταστήματα διάσπαρτα σε όλη την πόλη που ανταλλάσσουν μετρητά και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με λίγες ερωτήσεις αποτελούν μια τέτοια εξωχρηματιστηριακή διαδρομή.Οι ρυθμιστικές αρχές καταπολεμούν αυτά τα καταστήματα στο πλαίσιο ενός σχεδίου που περιγράφηκε τον περασμένο μήνα.

Το Χονγκ Κονγκ επεξεργάζεται επίσης κανόνες για τα stablecoins και είναι ανοιχτό στο να επιτρέψει διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν απευθείας σε επιλεγμένα κρυπτονομίσματα. Η κυβέρνηση πούλησε τον περασμένο μήνα 750 εκατομμύρια δολάρια ψηφιακών πράσινων ομολόγων χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα tokenization της HSBC Holdings Plc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com