Θετικό το 2015 για την κρουαζιέρα

Θετικό το 2015 για την κρουαζιέρα
Από την άφιξη του κρουαζερορόπλοιου «Quantum of the Seas», τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στον Πειραιά. Το «Quantum of the Seas», το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και το μεγαλύτερο που πλέει στα νερά της Μεσογείου, έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί. Έχει μήκος 347 μέτρα, 2.090 καμπίνες, με μέγιστη χωρητικότητα 4.905 επιβατών και πλήρωμα 1500 ατόμων. Το «Quantum of the Seas» ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντουμπάι και ο Πειραιάς είναι ένας από τους σταθμούς του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γεώργιος Χριστάκης

«Καλή» χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά για τον κλάδο, ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας κρουαζιέρας Celestyal Cruises Κυριάκος Αναστασιάδης.

Καλή χρονιά για την πορεία της επιβατικής κίνησης στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα χαρακτήρισε το 2015 ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας κρουαζιέρας Celestyal Cruises Κυριάκος Αναστασιάδης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της CLIA, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία της εταιρείας.

Σύμφωνα τη Celestyal Cruises, κατά το 2015 υπάρχει αύξηση κατά 22% στους επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ αυξήθηκαν κατά 214 οι προσεγγίσεις. Επιπλέον, υπάρχει σταθερή αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας home porting στην Ελλάδα, καθώς προβλέπεται άνοδος 22% των επιβατών, συγκριτικά με το 2014, η οποία μεταφράζεται σε 143.000 επιβάτες για το 2015.

Όπως ειπώθηκε, η Celestyal Cruises, ήδη μέσα σε έναν χρόνο, έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό προσεγγίσεών της σε ελληνικά λιμάνια, φτάνοντας πλέον τις 841 από 627 το 2014.

Ο διευθυντής πωλήσεων της Celestyal Cruises, Πυθαγόρας Νάγος, σημείωσε ότι και το 2016 το ποσοστό της αύξησης στους επιβάτες αναμένεται να είναι διψήφιος με βάση τα έως τώρα στοιχεία και πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην αγορά της Κίνας που είναι μεγάλη. Αναφορικά με την ελληνική αγορά, είπε ότι υπάρχει μία αύξηση 9% στην κίνηση σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά νούμερα, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας ψάχνει να βρει καλές ευκαιρίες για διακοπές. Πρόσθεσε ότι οι Έλληνες εφέτος θα πάνε κρουαζιέρα και ότι πέρυσι ο αριθμός των Ελλήνων που ταξίδεψε με κρουαζιερόπλοια της εταιρείας έκλεισε με ένα νούμερο γύρω στους 11.000 επιβάτες, ενώ εφέτος υπάρχει στόχος να αγγίξει τους 12.500.

Μεγάλο πρωταθλητή χαρακτήρισε στα νούμερα επιβατών την Ευρώπη και ανέφερε ότι για τη Γερμανία όπου υπάρχει μία αύξηση 79% στους επιβάτες και ότι εφέτος αναμένεται να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοια της εταιρείας περίπου 6.000 Γερμανοί, ενώ υπάρχει και σημαντική αύξηση των επιβατών από Ισπανία Γαλλία και Τουρκία. Εφέτος αναμένονται, επίσης, όπως τόνισε, περίπου 25.000 Τούρκοι να επισκεφθούν την Ελλάδα από 14.000 που ήταν πέρυσι.

Για το 2018, ο στόχος είναι το 50% της επιβατικής κίνησης να είναι από τις ευρωπαϊκές αγορές, ανέφερε ο κ. Νάγος και γι’ αυτό η εταιρεία -υπογράμμισε- ναύλωσε για εφέτος ένα επιπλέον πλοίο το Celestyal Odyssey.

«Για την Celestyal Cruises, μία επιτυχημένη τουριστική περίοδος δεν μεταφράζεται μόνο σε αύξηση του επιβατικού κοινού, αλλά και στην πολυδιάστατη ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, καθώς μέσα από την κρουαζιέρα στηρίζεται σημαντικά τόσο η ναυτιλία όσο και η ελληνική επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας Γιώργος Κουμπενάς.

Πρόσθεσε ότι, αυτή τη στιγμή, η celestyal cruise απασχολεί 260 Έλληνες ναυτικούς που ουσιαστικά αντιστοιχούν σε εργατικό δυναμικό 52 φορτηγών πλοίων, ενώ η συμβολή της στην ελληνική οικονομία εδώ και 8 χρόνια ανέρχεται σε 445.5 εκατ. ευρώ.

Για την υψηλή διαφημιστική επένδυση και προώθηση του προορισμού της Ελλάδας σε όλες τις κύριες αγορές, αλλά και του πολιτισμού της, μέσω των 80 θεματικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται εν πλω, αλλά και τη συνεργασία με τη Marketing Greece, μίλησε και η κα Σαλώμη Πνευματικού Marketing Manager της εταιρείας, η οποία είπε ότι για ένα ζευγάρι είναι ιδανικός τρόπος διακοπών η κρουαζιέρα. Ανέφερε σε αυτό το σημείο ένα παράδειγμα για το πόσο μπορεί συμφέρει η κρουαζιέρα σε σχέση με άλλη είδη διακοπών και τόνισε ότι ένα ζευγάρι για ένα τριήμερο σε νησί θα χρειαστεί περίπου 700 ευρώ, ενώ για μία κρουαζιέρα σε νησιά του Αιγαίου και μία επίσκεψη στην Τουρκία θα χρειαστεί περίπου 540 ευρώ.