Ανοίγουν ξανά οι συναλλαγές με κάρτες στο εξωτερικό

Ανοίγουν ξανά οι συναλλαγές με κάρτες στο εξωτερικό

«Πράσινο φως» για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με το εξωτερικό - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις με βάση την απόφαση. 

Την δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές με το εξωτερικό μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών για αγορές προϊόντων από το Internet έχουν ξανά οι Έλληνες καταναλωτές. Τη σχετική δυνατότητα ενέκρινε με απόφασή της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και αφορά στην πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών, όπως οι αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, ψηφιακής μουσικής και βιβλίων, η πληρωμή συνδρομών ή η ενοικίαση αυτοκινήτων.

Η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών έχει θέσει ως όριο στις σχετικές συναλλαγές το ποσό των 300.000 ανά τράπεζα για τις Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank και στο ποσό των 90.000 για την Attica Bank. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το ημερήσιο όριο, τότε οι συναλλαγές δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Μέχρι πρότινος, δεν ήταν δυνατή η χρήση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών για αγορές προϊόντων μέσω internet, ενώ οι αγορές μέσω καρτών από το Internet στην Ελλάδα ήταν και παραμένει δυνατή.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής λεπτομέρειες για την επανέναρξη των συναλλαγών με το εξωτερικό μέσω καρτών. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει τεθεί κάποιο όριο ανά πελάτη και ότι το ποσό των 300.000 ή 90.000 θα ανανεώνεται στις 00:01.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, δήλωσε αισιόδοξη για την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών με την ολοκλήρωση της υπογραφής της νέας συμφωνίας.