Τι είναι το «Rainbow Staking» που παρουσίασε ο ιδρυτής του Ethereum

Τι είναι το «Rainbow Staking» που παρουσίασε ο ιδρυτής του Ethereum
Photo: pixabay.com
Ο Vitalik Buterin στοχεύει στον «εκδημοκρατισμό» του Ethereum.

Σε μια εξέλιξη-ορόσημο για το blockchain Ethereum, ο ιδρυτής Vitalik Buterin παρουσίασε την ιδέα «Rainbow Staking» στην ETHTaipei 2024. Αυτό το καινοτόμο πλαίσιο πρόκειται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παρέχονται οι υπηρεσίες του πρωτοκόλλου, προωθώντας μια νέα εποχή αποκέντρωσης και συμμετοχής.

Στο επίκεντρο του Rainbow Staking βρίσκεται η αρχή της ποικιλομορφίας και της συμμετοχικότητας. Επιτρέποντας σε ένα ευρύ φάσμα παρόχων υπηρεσιών, από μεμονωμένους ενθουσιώδεις χρήστες έως επαγγελματικές οντότητες, να συμμετέχουν στο δίκτυο Ethereum, η πρόταση του Buterin στοχεύει να μετριάσει τους κινδύνους συγκεντρωτισμού που επί του παρόντος ελλοχεύουν πάνω από τη διαδικασία.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να εκδημοκρατίσει το οικοσύστημα του Ethereum, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους να συνεισφέρουν και να επωφεληθούν από την ανάπτυξη του δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μηχανισμοί του Rainbow Staking

Το Rainbow Staking εισάγει ένα διαφοροποιημένο μενού υπηρεσιών πρωτοκόλλου, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν σε διάφορες πτυχές των λειτουργιών του δικτύου. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την ευρωστία του blockchain του Ethereum, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι το Ether παραμένει το πρωταρχικό token, αποτρέποντας την κυριαρχία οποιουδήποτε LST που θα μπορούσε δυνητικά να το εκτοπίσει.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Rainbow Staking είναι η επίτευξη του single-slot finality (SSF), μια κατάσταση όπου οι συναλλαγές επιβεβαιώνονται σε ένα μόνο blockchain slot. Αυτή η βελτίωση είναι έτοιμη να ανεβάσει την απόδοση και την ταχύτητα των συναλλαγών του δικτύου Ethereum, αυξάνοντας έτσι την ελκυστικότητά του τόσο στους τελικούς χρήστες όσο και στην κοινότητα των προγραμματιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: