Το ενοχλητικό auto correct στο iPhone διορθώνεται επιτέλους – και όλα αυτά χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

Το ενοχλητικό auto correct στο iPhone διορθώνεται επιτέλους – και όλα αυτά χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη
epa08767133 A person holds a new Apple iPhone 12 Pro in an Apple flagship store as sales begin for the iPhone 12 and iPhone 12 Pro in Beijing, China, 23 October 2020. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται για μια διόρθωση που οι χρήστες ζητούσαν πολύ καιρό τώρα.

Η Apple εισάγει ένα χαρακτηριστικό που όλοι περίμεναν με ανυπομονησία, επιτέλους! Τώρα, οι χρήστες μπορούν να πουν τι εννοούσαν χωρίς η αυτόματη διόρθωση να το αλλάξει σε κάτι λιγότερο προσβλητικό — αλλά όχι αυτό που πραγματικά ήθελαν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Apple τη Δευτέρα, η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τη δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης, ώστε να μην αλλάζει μια κοινή έκφραση σε “ducking” — όχι πολύ δύσκολο να μαντέψετε ποια. Και η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να το κάνει.

«Σε εκείνες τις περιπτώσεις που θέλετε απλώς να πληκτρολογήσετε μια λέξη, θα τη μαθαίνει και το πληκτρολόγιο», είπε στην εκδήλωση ο Κρεγκ Φεντερίγκι, επικεφαλής λογισμικού της Apple, προσθέτοντας ότι η νέα ενημέρωση λογισμικού, iOS 17, θα έχει «σημαντικές ενημερώσεις» στην εμπειρία αποστολής γραπτών μηνυμάτων των χρηστών.

Η τεχνολογία που τροφοδοτεί αυτό το χαρακτηριστικό θα βασίζεται σε ένα μοντέλο μετατροπέα γλώσσας, το οποίο βοηθά στην πρόβλεψη λέξεων και είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο δημοφιλές chatbot ChatGPT, σύμφωνα με το CNBC. Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης θα προβλέπει λέξεις και φράσεις με βάση κάθε χρήστη ως μέρος της νέας ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα λειτουργία θα είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή για τους χρήστες συσκευών Apple, οι οποίοι δύσκολα ανέχονται τις ιδιορρυθμίες της δυνατότητας αυτόματης διόρθωσης. Είναι επίσης ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Apple προωθεί τις καινοτομίες τεχνητής νοημοσύνης με διαφορετικό τρόπο από τους ανταγωνιστές της στον τομέα της τεχνολογίας – συμπεριλαμβανομένης της Google – οι οποίοι αναπτύσσουν λειτουργίες που μοιάζουν με chatbot για να διατεθούν σε όλες τις εφαρμογές, μεταξύ άλλων.

Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για τη νέα τεχνητή νοημοσύνη της Apple — ή «μηχανική μάθηση», που είναι ο τεχνικός όρος με τον οποίο η εταιρεία αναφέρεται στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Μερικές από τις άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας ψηφιακής περσόνας σαρώνοντας το πρόσωπο και το σώμα του χρήστη που θα χρησιμοποιηθεί ενώ φοράει τα ακουστικά Vision Pro, καθώς και μια εφαρμογή που θα μπορεί να ξεχωρίσει το ένα κατοικίδιο από το άλλο.

Όλες οι μεγάλες τεχνολογικές ανακοινώσεις της Apple έγιναν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών της εταιρείας που φιλοξενήθηκε στο Κουπερτίνο, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: